SDP: Tandir iz sjenke rukovodi nezakonitim radnjama, istraga će to utvrditi!

0
856
blank
Screenshot

Nedavno hapšenje direktorke  Centra za socijalni rad u Prijepolju i jedne službenice u ovoj ustanovi samo je dokaz koliko je vladajuća koalicija ogrezla u korupciji i kriminalu, navodu u saopštenju za javnost SDP Prijepolje, prenosi PP Media..

Iz ove stranke smatraju da nizom nezakonitih radnji koje se dešavaju u gradu na Limu, iz sjenke rukovodi lokalni lider Stranke pravde i pomirenja, Samir Tandir, te da će to otkriti dalja istraga koju u javnim preduzećima i lokalnoj samoupravi sprovode inspektori Posebnog odjeljenja za suzbijanje korupcije iz Kraljeva.

“Sandžačka demokratska partija je više puta, kroz saopštenja za medije i podnošenjem krivičnih prijava, ukazivala na nezakonit rad pojedinih javnih ustanova, u čemu prednjači Centar za socijalni rad. Ovom ustanovom, iz senke, upravlja Samir Tandir koji je sada najglasniji u optužbama upućenim na račun funkcionera SDP-a i podpredsednika vlade Rasima Ljajića, pokušavajući da ovaj proces predstavi kao političku osvetu. U međuvremenu, direktorka i službenica Centra puštene su da se brane sa slobode, ali se protiv njih i niz drugih lica iz naše opštine nastavlja proširena istraga”, kaže se u saopštenju iz SDP-a i nastavlja:

“Mediji bliski Tandiru koji se, inače, finansiraju iz opštinske kase, o svemu ovome plasiraju informacije kojim obmanjuju javnost, ne bi li sprali sramotu u koju su uvučene ne samo službenice Centra za socijalni rad, već i Stranka pravde i pomirenja sa svojim koalicionim partnerima. No, javnost treba da zna sve, pa i to da je Samir Tandir sa svojim pomoćnikom lično vozio svedoke u Kraljevo na saslušanje, tako da ne čudi što su neki od njih promenili iskaz. Ovim postupkom izmanipulisani su svedoci koji su ranije pred Javnim beležnikom overili izjavu datu bez ičije prisile i nagovora.

Funkcioneri Sandžačke demokratske partije su još pre godinu dana upoznali javnost o podnešenim krivičnim prijavama za zloupotrebu i proneveru budžetskih para u Centru za socijalni rad. Sada se oni koje smo optužil oglašavaju preko stranačkog medija, bez imalo stida i srama, pokušavajući da krivicu prebace na odbornike i funkcionere SDP-a po onoj narodnoj “ kriv je onaj ko je video, a ne onaj ko je uradio”.

Posebno je sramotna zloupotreba Islamske zajednice i njenih imama koji su izvedeni iz džamija da blokiraju magistralu, a da pri tom svi oni odlično znaju i ko je krao, i ko je organizovao krađu, i gde je novac završio. Cela predstava nastavlja se dočekom “nevinih žrtava“, zlopotrebljavajući čak i decu.

Mi iz SDP-a ne likujemo, niti smo slavili bilo čije hapšenje, ali očekujemo od pravosuđa da ovaj slučaj reši do kraja, kao i ostale mnogobrojne krivične prijave. Jer, nismo im mi iz SDP-a pronalazili prozor od 100.000 din, niti smo im mi našli firmu iz Zemuna koja je “izrađivala” Akt o proceni rizika. Zašto bismo likovali zbog izjave svedokinje koja je potvrdila da poklon paket nije vredeo ni 1.000 din, a plaćen je 3.000 din, i to  nabavljen u seoskoj prodavnici u opštini Priboj. Nisu funkcioneri SDP-a prebacivali opštinski novac na račun “tetkine” firme, niti je bilo ko od nas reketirao sportske klubove, što su nepobitne činjenice!

Sandžačka demokratska partija neće okretati glavu pred kriminalnim radnjama koje se sprovode u našoj Opštini. Novac građana ne sme da završava na računima sumnjivih kompanija čiji su vlasnici porodično ili partijski povezani sa ljudima koji vode Opštinu. Mi u ime građana insistiramo da se ove i mnoge druge sumnjive radnje ubrzo rasvetle, a da počinioci budu pravedno kažnjeni”, navodi se u saopštenju SDP Prijepolje.