ŠEŠELJ OPET OPTUŽIO LJAJIĆA: Rasim je saradnik britanske obavještajne službe, dogovarao je moje ubistvo!

0
789
blank

Šef poslaničke grupe Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj nastavio je da iznosi optužbe na račun potpredsjednik Vlade Srbije i predsednika Socijaldemokratske stranke Srbije Rasima Ljajića i naveo da ima informacije da je on dugogodišnji saradnik britanske obavještajne službe i da je dogovarao njegovo ubistvo sa službenicom u britanskoj ambasadi.

“Ljajić je na vezi sa Lusi Mejsels – šefom političkog odeljenja britanske ambasade u Beogradu. Sa njom se povremeno sastaje i pouzdano sam obavešten da su u poslednjem razgovoru dogovarali moju likvidaciju. Ona rekla da bi volela da se taj posao obavi dok je u Beogradu, jer joj uskoro ističe mandat i odlazi iz Beograda”, kazao je Šešelj.

On je pitao ministra unutrašnjih poslova Srbije Nebojšu Stefanovića šta je služba bezbjednosti radila povodom tog slučaja i ima li neki plan ili čeka da se prvo izvrši njegova likividacija pa da poslije toga hapse.

Poslanik Socijademokratske stranke Srbije Muamer Bačevac potom je ponovo zatražio da se Šešelju oduzme mandat jer je osuđen za ratni zločin a ukazujući da je Zakonom o izboru narodnih posanika utvrđeno da poslanik ne može biti neko ko je osuđen na kaznu zatvora dužu od šest mjeseci.

“Nema ni jedne sumnje ni zakonske nedoumice da ovaj čovjek više može da sjedi ovdje”, kazao je Bačevac i pozvao da se u što kraćem roku konstatuje ostavka.

On je potom podsjetio da je Šešelj na sajmu knjiga školsku djecu pitao da li su četnici prije slikanja sa njim i pitao kako da se zbog toga osjećaju djeca pripadnici manjina koja su takođe bila na tom sajmu.