SESTRA EDINA HAMIDOVIĆA PORUČILA MURATOVIĆU: “Edin nije tvoja igračka”

0
745
blank
Foto: Facebook

Izgleda da je i porodici rahmetli Edina Hamidovića dosta zloupotrebe njihovog rahmetlije u političke svrhe koju je bezočno, sve ovo vrijeme, radio Admir Muratović.

Tako se sestra rahmetli Edina Hamidovića, Medina (Hamidović) Tahirović, obratila Admiru Muratoviću u komentarima na portalu Sandzacke.rs riječima “Edin nije tvoja igračka”.

“Pa, gdje će vam duša? Edina Hamidovića nećete i nesmijete koristiti za vaša prepucavanja i poente. Edin neće biti vaša igračka nikada. Nama je bitna istina i pravda za Edina i nas ne interesuju nikakve i ničije pozicije i želje. Sada koristite njegovo ime da biste se osjećali kao BIG BOSS! Haram je nešto veliko to znate. A haram bilo svima koji ga koriste za svoje pozicije. Dal sam se ja pitala da li je slučajno neko učestovao u ubistvu iz tih redova i nikakav Trmčić, muto, mato, i bilo ko. Dosta nam je više tih priča”, poručila je Medina povodom jučerašnje objave Admira Muratovića, koji je opet u usta uzimao kosti rah. Hamidovića u obračunu sa dojučerašnjim partijskim kolegama.

blank
Selfi: Muratović sa bratom Asmirom Isovićem (Foto: Facebook)

Ali, da skandal bude veći, u komentarima sestru rahmetli Edina Hamidovića brutalno je izvrijeđao niko drugi do Admirov brat Asmir Isović.

“Tebi bi bilo bolje da se pokriješ po glavi i šutiš, kome ti pričaš o prodaji, sram te bilo”, napisao je, između ostalog, Isović.

Ovim povodom, na Facebooku se oglasio i presjednik SPP-a Usame Zukorlić, koji je objavio zajedničku fotografiju sa porodicom Hamidović i u svom se statusu očito obratio Miratoviću i njegovom bratu:

“Hanuma Edina Hamidović sa svojom djecom, brat Farko i sestra Medina Tahirović sa mužem i drugi su porodica svima nama. Oni su preživjeli teško iskušenje i ostali dostojanstveni. Znaju ko se za njih sve bori i javno i tajno. Sa strpljenjem čekaju ispunjenje pravde i znaju da je Božija pravda na koncu najpravednija. Svako ko uputi ružnu riječ njima, uputio je svima nama. Neka se dorbo pripaze jezici da ne povrijede nekog od ovih članova porodice, jer će sebi na glavu natovariti neprijateljstvo naroda Sandžaka, dijaspore i šire”.

blank

Na šta mu Admir odgovara (pa naknadno briše) ovim statusom:

“Odlika licemerja je kada se ne vodi računa o bližnjim jetimima, a glumi briga o drugima. Laž je kratkog vijeka. Propada se kad pomisliš da si najjači”.

blank

Admir Muratović je prije par dana napao “vlasnika, urednika i nalogodavca” Sandžak Pressa, aludirajući na Salahudina Fetića za kojeg se nedokazano tvrdi da je vlasnik portala, a da bi njegov nalogodavac po hijerarhiji poslije smrti muftije Zukorlića mogao biti muftija Dudić ili Usame Zukorlic po nasljednoj stranačkoj, a i porodičnoj liniji.

Zato se nameće pitanje za muftiju Dudića da li je na pomolu raskol između Islamske zajednice i SPP, ali i raskol unutar same zajednice, jer direktor Uprave za obrazovanje Mešihata javno napada direktora Media centra IZ, pa i Usamu Zukorlića kao predsjednika SPP. Očito da neobuzdanog Muratovića u politici, teško može obuzdati Dudić u Mešihatu.

Izvor: Sandzacke.rs