Sjednica Skupštine Novog Pazara zakazana, male šanse da će se održati

0
130
blank
Screenshot/SANA

Zamjenik predsjednice Skupštine Novog Pazara Albin Šabotić zakazao je, na zahtjev odbornika SDA Sandžaka i Stranke pravde i pomirenja, sjednicu lokalnog parlamenta za 1. februar, ali su veoma male šanse da će ona biti održana, saznaje radio Sto plus.

Kao jedina tačka dnevnog reda predložen je, kako su tražili odbornici opozicije, Izvještaj gradonačelnika u vezi sa preduzetim i planiranim preventivnim, operativnim i drugim merama na zaštiti života i imovine građana Novog Pazara, a u vezi sa prošlonedeljnim poplavama.

Šabotić je za radio Sto plus kazao da je ispoštovan Zakon o lokalnoj samoupravi i Poslovnik o radu Skupštine, pa je u roku od sedam dana, na zahtjev trećine odbornika, zakazana sjednica, a u roku od 15 dana i njeno održavanje.

“Ono što je sada problem je nedostajanje kvoruma. Razgovarao sam sa odborničkim grupama ‘Za evropski Novi Pazar – Rasim Ljajić’ i ‘Aleksandar Vučić, Ivica Dačić – Za našu decu’ i oni neće doći na sjednicu. Ako ostanu pri tom stavu, neće biti kvoruma za rad i ta sjednica se sigurno neće održati”, poručio je Šabotić.

On je dodao i da je, kao član odborničke grupe “Za evropski Novi Pazar – Rasim Ljajić”, mišljenja da u trenutku dok se još utvrđuje šteta od poplava, nije svrsishodno razgovarati o preduzetim mjerama.

“Kako bismo mogli imati neki izvještaj tri dana nakon poplava? Pametnije bi bilo da sjednicu održimo nakon što utvrdimo štetu i sve sagledamo. To će pokazati da li su i koliko bile djelotvorne mjere”, rekao je Šabotić.

Odbornici SDA Sandžaka i SPP podneli su pre nedjelju dana zahtjev da se održi vanredna sjednica lokalnog parlamenta na kojoj bi gradonačelnik Nihat Biševac predočio izvještaj o preduzetim merama prije i tokom poplava, kao i njegovu ostavku.

Nakon toga, oni su optužili predsednicu lokalnog parlamenta Anelu Šemsović i vladajuću većinu da im je, time što nije zakazana sednica, “stranački ispred interesa građana”.

Predsednik Gradskog odbora Sandžačke demokratske partije (SDP) Fahrudin Đekić zahtjeve opozicije ocenio je kao performans kojim žele da podignu tenzije kako bi ostali u političkom životu.

Izvor: Radiostoplus.com