Sjednice Zukorlića ne zanimaju, ali odborničku platu prima

0
1156
blank
Foto: radiostoplus.com

Lider Stranke pravde i pomirenja (SPP) i odbornik u Skupštini Novog Pazara Muamer Zukorlić prisustvovao je samo jednoj od 15 sjednica lokalnog parlamenta u ovom sazivu, piše radio Sto plus.

Prema informacijama koje je ovaj radio dobio iz Odjeljenja za skupštinske poslove, Zukorlić, tada član Bošnjačke demokratske zajednice (BDZ) Sandžaka, pojavio se samo na konstitutivnoj sjednici 12. maja 2016. godine kada mu je verifikovan odbornički mandat.

Nakon toga, lokalni parlament je zasijedao još 14 puta ali se Zukorlić niti jednom nije pojavio, uglavnom, dostavljajući opravdanje za svoje odsustvo.

blank

Iako je u radu gradske skupštine učestvovao tek par sati, iz budžeta Novog Pazara u proteklom periodu isplaćeno mu je 348.000 dinara na ime odborničke naknade, pokazuju podaci Odjeljenja za finansije lokalne samouprave dostavljeni radiju Sto plus.

Zukorlić je, osim odbornika u Skupštini Novog Pazara i poslanik u Skupštini Srbije, kao i predsjednik skupštinskog Odbora za obrazovanje, nauku, tehnološki razvoj i informatičko društvo.