Sjenica / Povišica odbornicima: Dnevnica 10.000 dinara po jednom sastajanju!

0
807
blank
Foto: radiostoplus.com

Odbornici lokalnog parlamenta opštine Sjenica usvojili su odluku o davanju saglasnosti na program poslovanja Regionalne turističke organizacije Sandžaka kojom će se ta organizacija, sa sedištem u Novom Pazaru, finansirati sa 1,5 miliona dinara.

Većinom glasova lokalni parlament podržao je i usvajanje odluke programa poslovanja sanitarne deponije Banjica za 2018. godinu, a za šta će se iz opštinske kase izdvojiti milion dinara.

Usvojene su i odgovarajuće odluke o izmjenama i dopunama o radu Skupštine, pa će shodno njima dnevnice odbornika biti povećane na 10.000 dinara po jednom sastajanju, a istim izmjenama diskusije članova parlamenta za govornicom biće ograničene na jedan minut.

Usvojeno je i niz drugih odluka, a među njima posebno se izdvajaju visine nadoknade prinudnim upravnicima stambenih zgrada koje će se u zavisnosti od broja stanova u pojedinim objektima kretati od 105 do 240 dinara po jednom stanu.

Većina odbornika glasala je za odluku o izmjenama utvrđivanja doprinosa za uređivanje građevinskog zemljišta, a što će razultirati nižim truškovima za pribavljanje građevinskih i drugih dozvola neophodnih prilikom izgradnje objekata.

Odbornici opozicione Stranke pravde i pomirenja (SPP) glasali su protiv usvajanja većine odluka obrazlažući da nisu donijete u skladu sa interesima građana opštine Sjenica.