Skandal u Rožajama zbog fotografije sveštenika sa skulpturom Draže Mihajlovića!

0
933
blank
Foto: Facebook

Fotografija paroha rožajskog, jereja Slobodana Radojevića, sa drvenom skulpturom četničkog komandatanta Draže Mihajlovića izazvala je buru komentara i osuda na društvenim mrežama.

Na Facebook stranici Rožaje, na kojoj je sporna fotografija objavljena, tvrdi se da je drvenu skulpturu četničkog komandanta isklesao sam Radojević.

Međutim, sveštenik rožajske crkve Ružice je demantovao informaciju da je autor sporne skulpure, iako se, kako navodi, bavi duborezom.

blank
Foto: Facebook

Sveštenik Radojević je i ranije prozivan za četništvo. Decembra mjeseca 2018. godine Bošnjaci Rožaja optužli su ga da stoji iza podizanja spomenika četničkom majoru Pavlu Đurišiću u Zaostru kod Berana.

Radojević je tada optužbe odbacio navodeći da on ne stoji iza podizanja spomenika Đurišiću, već da je samo bio na proslavi crkvene slave hrama u tom selu.

blank
Slobodan Radojević ispred četničkih obilježja i portreta Pavla Đurišića i Draže Mihajlovića

“Deo rožajske “elite” me povezuje sa pripadnicima Odbora za izgradnju spomenika Pavlu Đurišiću u Zaostru kod Berana, gde sam bio na proslavi crkvene slave hrama posvećenog Svetoj Petki u tom selu, a pre toga prisustvovao liturgiji. Posle televizijskog izveštaja počeli su da me u Rožajama nazivaju četnikom. Oni mi posredno poručuju da nisam dobrodošao u Rožajama”, rekao je za “Novosti” Radojević.

Radojević se ovih dana našao u žiži javnosti i kao organizator najavljene litije u Rožajama, koja bi nakon odlaganja zbog tragične pogibje dvojice rožajskih mladića, trbala biti odražana 6. februara.

Izvor: Sandzacke.rs