SKANDAL! Ugljanin sa zastavom Velike Albanije na kojoj su i dijelovi Sandžaka

0
1801
blank

Kada smo sandžačkoj javnosti objelodanili sadržaj razgovora u Minhenu na skupu kojim se Sandžak proglašavao albanskom svojinom i provincijom i na kojem je bilo riječi da su sadašnji Bošnjaci zapravo asimilirani Albanci, pojedini funkcioneri, mediji i Facebook stranice pod kontrolom SDA Sandžaka su pokušali to negirati.

Zbog toga Sandžačke.rs kao još jedan nepobitan dokaz o procesu albanizacije na prostoru Sandžaka, koju sprovodi rukovodstvo SDA na čelu s Ugljaninom, objavljuje fotografiju nastalu upravo u Minhenu. Na fotografiji zajedno s albanskim nacionalistima i negatorima bošnjaštva je i Sulejman Ugljanin, a na fotografiji drži zastavu Velike Albanije na kojoj su i dijelovi Sandžaka koja bi trebali ući u njen sastav.

Velika Albanija (albanski: Shqipëria e Madhe) je projekat koji ima za cilj ujedinjenje svih Albanaca u jednu državu. Albanci ovaj koncept često nazivaju “Etnička Albanija” (alb. Shqipëria Etnike).

Koreni ove ideje sežu do Prizrenske lige 1878. godine, koja je tražila ujedinjenje svih Albanaca otomanskog carstva u jedan veliki Albanski vilajet. Kao historijski primjer velike Albanije, po pravilu se navodi Kraljevina Albanija pod italijanskim protektoratom stvorena tokom Drugog svjetskog rata.

Teritorije koje bi po zamisli velikoalbanskih ideologa ušle u sastav te tvorevine su dijelovi Grčke (Južni Epir i ostrvo Krf), zapadni djelovi Sjeverne Makedonije (Skoplje, Tetovo, Kumanovo, Gostivar, Struga, Debar i Kičevo), Kosovo, Preševska Dolina u Srbiji (Medveđa, Bujanovac, i Preševo), dijelovi Sandžaka u Srbiji (Prijepolje, Sjenica, Tutin, i Novi Pazar) i Crnoj Gori (Bijelo Polje, Berane, Rožaje, Plav, i Gusinje) te okolina Podgorice, Bara i Ulcinja.

blank

Mi, redakcija portala Sandžačke, smo jedini u Sandžaku koji su na vrijeme upozoravali bošnjačku javnost o ovom procesu a posebice otkrivanjem tajnog plana albanizacije Sandžaka “Zeleni ćulah”. Radili smo to već nekoliko godina unazad, no, sada je vrijeme da svi oni koji su to negirali imaju priliku na najplastičniji način vidjeti plan u koji Ugljanin želi da uvuče Sandžak i Bošnjake u njemu. Taj plan on drži, kako se vidi na fotografiji, u rukama na ovoj zastavi.

Ovaj plan može imati nesagledive posljedice po biološki opstanak našeg naroda, može izazvati i nekontrolisane akcije srpskog režima i ponovnu represiju kao devedesetih. Ugljanin i njegovi poslušnici bi vjerovatno tada, kao devedesetih, spakovali kofere i sada umjesto Turske vjerovatno našli neku vilu na Kosovu ili Albaniji, a nedužni bošnjački narod ostavili da plaća njihove budalaštine.

Zbog toga su izbori sjajna prilika da se ova neodgovorna politika kazni. Bošnjački nacionalni interes prvog reda je da Ugljanin doživi poraz, što bi istovremeno značilo i poraz projekta albanizacije. Pozivamo članstvo ove najstarije bošnjačke stranke, sve one koji su probošnjački orijentisani, da jasno kažu ne Ugljaninu i projektu Velike Albanije. Da, bojkotuju glasanje i ostanu kod svojih kuća. To je, izgleda, jedini način da se Ugljanin i grupica oko njega urazumi i vrati na izvorni kurs stranke, onaj koji je bio kada je zajedno s Izetbegovićem osnivao SDA.

Sile koje naseću na nas će se umoriti. BOŠNJACI SE NEĆE UMORITI!

Izvor: Sandzacke.rs