SKANDALOZNO! Ugljanin i Azizi mijenjaju grb sandžačkih Bošnjaka

0
1754
blank

Predsjednik albanske organizacije “Kosovo za Sandžak” Ismet Azizi objavio je na svom Facebook profilu poziv svojim sunarodnicima, aktivistima i simpatizerima u Njemačkoj da prisustvuju skupu “Albanski trag Sandžaka”, koji 7. marta u Minhenu organizuje udruženje “Sali Çekaj”.

Kako se najavljuje, na skupu koji će se baviti tematikom Albanaca izvan dvije albanske države s posebnim akcentom na sandžačke Albance, govoriće lider SDA Sandžaka Sulejman Uglanin, istraživački novinar Marin Mema i predsjednik i potpredsjednik udruženja “Kosovo za Sandžak” Ismet Azizi i Ali Daci.

U najavi skupa Sandžak se naziva albanskom provincijom, a posebna zanimljivost je skandalozni grb koji je prezentovan u ovoj objavi, a koji predstavlja zapravo modifikovani grb sandžačkih Bošnjaka.

blank
Screenshot/gazetashqiptari.com

Po svemu sudeći, velikoalbanski propagandisti uradili su novi grb Sandžaka, a umjesto tri polumjeseca na grbu, koji asocira na islamsku i osmansku baštinu, ubacili su dvoglavog albanskog orla.

Ukoliko Sulejman Ugljanin bude prisustvovao skupu u Njemačkoj, kao što se najavljuje, i bude govorio pod ovakvim skaradnim falsifikatom bošnjačkog nacionalnog simbola, onda je očito da podržava izmjenu zakonski utvrđenih simbola sandžačkih Bošnjaka.

blank
Screenshot/Facebook/Ismet Azizi

I ovo, kao i mnoge druge stvari, redakcija Sandžačkih je već unaprijed najavila otkrivanjem tajnog dokumenta albanizacije Sandžaka pod nazivom “Zeleni ćulah”.

Ovom prilikom će biti promovisana autorska knjiga Ismeta Azizija “Aqif Blyta: Kolos iz Novog Pazara”, najavljuju organizatori skupa.

Izvor: Sandzacke.rs