Skandalozno: Vulin tvrdi da Inzkov zakon prijeti miru i životima Bošnjaka

0
522
blank

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin iznio je danas pomalo opasne stavove zvaničnog Beograda rekavši da mogućnost hapšenja člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika zbog negiranja genocida “nije način da se sačuva mir u regionu”.

Vulin se danas tokom gostovanja na TV Prva dotakao i izmjena i dopuna Krivičnog zakona BiH kojim se zabranjuje negiranje genocida u Srebrenici.

On smatra da zakon nije donesen da bi se “donijela istina o genocidu o Srebrenici, već da bi se spriječilo da Srbi govore istinu o Srebrenici.”

“To je Inzkova osveta, jer se sveti narodu koji ga nije volio, a nije ni on njih”, mišljenja je, prenosi Beta.

Također je rekao da mogućnost hapšenja člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika zbog negiranja genocida “nije način da se sačuva mir u regionu”.

“Sad hoće da hapse Dodika ili svakog Srbina koji misli svojom glavom. Onda pravite od Bosne tamnicu naroda. Neće Bošnjaci zbog ovog zakona biti sretniji, on samo prijeti miru i njihovim životima”, rekao je on.

Vulin je danas iznio i zanimljivu ideju, da se kandiduje za predsjednika Srbije ako Vučić ne bude mogao zbog navodnog pritiska zapada.

Zatime je dodao da će se on lično kandidovati za predsjednika ukoliko to Vučić ne uradi.