Škrijelj žestoko odgovorio na optužbe Zukorlića (VIDEO)

0
893
blank

Generalni sekretar SDA Sandžaka i kandidat za vijećnika liste “Samoopredjeljenje” Ahmedin Škrijelj, odgovarajući na optužbe lidera SPP-a Muamera Zukorlića da je Sulejman Ugljanin devedesetih godina prodao 20.000 automatskih pušaka Bošnjacima u Sandžaku, rekao je da se radi o “pokušaju režima da preko svojih poslušnika u Sandžaku svali na Bošnjake krivicu za dešavanja devedestih”.

Imali smo nedavno slučaj da je jedan nesretnik (Muamer Zukorlić), po nalogu onih koji su mučili naš narod, dao katastrofalnu izjavu sa samo jednim ciljem da amnestira Srbiju za odgovornost i da svakom našem čovjeku koji je “pojeo” batine neosnovano u policiji, kaže: ‘Vi ste krivi, nisu krivi oni što su vas tukli već vi koji ste trpjeli batine’. Taj isti po nalogu Beograda hoće da nam otme Bošnjačko nacionalno vijeće i na tome će zube da polomi”, rekao je Škrijelj.

Škrijelj je ocijenio da je za Bošnjake neprihvatljivo da BNV-om upravljaju oni koji zastrašuju građane Sandžaka svojom pratnjom iz Vojno-bezbjednosne službe, Državne bezbjednosti i drugih, a to su isti oni koji su za račun Beograda bojkotovali popise i time nanijeli nesagladivu štetu.

“Kako može neko, koga dvadesetčetiri sata čuva Služba državne bezbjednosti (BIA), Vojna obavještajna agencija (VOA) i neznam ko sve, da kaže da se bori za Bošnjake. Ti koji su bojkotovali Popis stanovništva, što je Bošnjake u Priboju koštalo da ne mogu imati bosanski jezik u upotrebi, što je Novi Pazar koštalo da ima manje stanovništva nego što inače ima a što se odražava i na ekonomski život i na obavezu države da izdvaja sredstva za Bošnjake i na mnoge druge stvari, hoće zarad Beograda da prevare Bošjake i preuzmu BNV. A kad dođe trenutak da svijet primora vlast u Beogradu da sjedne i razgovara sa legitimnim predstavnicima Bošnjaka i kada oni budu tražili ono što im pripada, da kaže: Ispunite ovo što ovaj narod traži, da kaže: Nama ništa ne treba, mi sve imamo nama je super i stavlja se tačka na ostvarivanje prava Bošnjaka”, kazao je Škrijelj.