SKUP SDA SANDŽAKA: Tresla se gora, rodilo se ništa!

0
1011
blank

Najavljeni skup SDA Sandžaka ipak je održan jučer u hali Pendik. Nadljudskim naporima hala je koliko toliko bila ispunjena s članovima i simpatizerima ove stranke, mada je primjetno bilo da je riječ o upola manje ljudi nego za prošle izbore. Nije tajna da su svi odbori imali kvote koje su morali ispuniti.

Pored svega toga, sandžačka javnost je čekala poruke, odnosno šta može novo da se čuje od stare ekipe. Kako će to izboriti autonomiju, specijalni starus, kojim sredstvima i putem.

No, kao što su mnogi očekivali, ništa osim ispraznih parola i zahtjeva se nije čulo. Nema tu nikakvog ozbiljnog plana i strategije. Žvakalo se sažvakano. Pričalo se ispričano. Sastalo se da bi se razišlo.

Od gostiju naravno Azizi, a na dan državnosti BiH niko iz Sarajeva. Niko od zvaničnika. Od funkcionera SDA BiH. Zašto? Svima je jasno da ni Bakir ni Bosna ne podržavaju Sulejmanov avanturizam. Dodikovski pristup. Svjesni su u Bosni da to samo jača Dodika i entitet RS.

A na Dan državnosti BiH nije se u hali mogla vidjeti nijedna zastava Bosne, ali jeste Albanije. I to je najbolji dokaz kuda srlja ova stranka. U zagrljaj velikoalbanskog projekta. U avanturizme s nesagledivim posljedicama po naš narod. A na kraju tog puta iskusni vide ispražnjen Sandžak od Bošnjaka zbog mogućih velikosrpskih represalija.

I da ne dođe do represalija, sama ovakva politika samo će povećati odlazak Bošnjaka iz Sandžaka. I naravno da to odgovara srpskom režimu. Neko drugi radi za njih ono što oni sanjaju godinama.

Na Bošnjacima je da se na prvim izborima opredjele da li su za albanizam ili su ono što su od vajkada bili. SDA Sandžaka je uzela albanski bajrak i izdigla ga iznad bošnjačkog.

A ko od Bošnjaka u Sandžaku digne neki drugi bajrak osim bošnjačkog, ostaće i bez bajraka i bez glasova. Vidi se to po prvim reakcijama na društvenim mrežama i negodovanju velikog broja Bošnjaka.

Izvor: Sandzacke.rs