MEDIJI: Policija istražuje ko je pokrao pare od puta u Sjenici!

0
1676
blank
Foto: Facebook/SDP Sjenica

Sjenička policija pokrenula je istragu u vezi s malverzacijama tokom izgradnje puta na Pešteru od Karajukića bunara do Cvetanovića kako bi se utvrdilo gdje je završilo 130.000 eura, koliko su građani prikupili za taj projekat, piše Srpski telegraf.

Kako Srpski telegraf saznaje, izgradnju puta dužine oko šest kilometara finansirali su opština Sjenica i Vlada Srbije, a novac od donatora misteriozno je nestao.

“Pare je prikupljao kontroverzni njemački policajac Sanel Turković. Raspisan je tender, a posao izvođača radova dobilo je preduzeće “Složna braća” iz Nove Varoši, koje je za podizvođače uzelo firmu “Divlja rijeka” iz Sjenice u vlasništvu Nuradina Kurtovića, tasta Vahedina Tahirovića, pomoćnika predsjednika opštine Sjenica, kao i “Valjevo put” Ljubiše Buhe zvanog Čume”, priča izvor iz istrage.

blank
Obilazak izgradnje puta na Pešteru (Foto: Facebook/SDP Sjenica)

Prema njegovim riječima, novac je navodno, umjesto na izgradnju puta, potrošen na vraćanje Tahirovićevih dugova.

“Sumnja se da je Tahirović, kako bi izmirio dug, doveo asfalt do sela čovjeka kod koga se zadužio”, objašnjava sagovornik Srpskog telegrafa.

Kako dodaje, daljom istragom biće utvrđeno i da li je i na koji način u malverzacije bio umiješan i Hazbo Mujović, predsjednik opštine Sjenica.

blank
Asfaltiranje puta na Pešteru (Foto: Facebook/SDP Sjenica)

“Mujović je na svoju ruku, bez odluke opštinskog vijeća, za svog pomoćnika za infrastrukturu imenovao Tahirovića, koji je inače državljanin BiH”, priča izvor iz istrage.

Odbornik SO Sjenica Zijadin Turković, kako saznaje Srpski telegraf, tvrdi da su pare koje su prikupili građani donirane iako je cio projekat finansirala opština i Vlada Srbije. Za razliku od njega, Fadil Nikšić, odbornik i šef poslaničke grupe SPP Muamera Zukorlića, zahtjeva da se ispita cio slučaj i utvrdi gdje je završilo 130.000 eura, piše Srpski telegraf.