Skupština Novog Pazara o radu gradske uprave, javnih preduzeća i ustanova

0
934
blank
Screenshot/RTV Novi Pazar

Odbornici Skupštine Novog Pazara razmatraće na današnjoj sjednici izveštaje o radu lokalne samouprave, javnih preduzeća i pojedinih ustanova tokom 2017. godine.

Kako javlja RTV Novi Pazar, odbornici će razmatrati Plan detaljne regulacije koridori infrastrukture na Goliji za prostor koji pripada Novom Pazaru zbog ideje turističkog puta Golija i razvoja mreže infarstrukture, koja je nastala u toku izrade prostrornog plana Parka prirode Golija.

Cilj je unapređenje područja, turističke promocije Golije i otvaranje područja prema užem i širem okruženju, a radi daljeg razvoja opština, odnosno gradova koji gravitiraju području parka prirode Golija.

Na dnevnom redu je i Odluka o realizaciji koncesije obavljanja komunalne djelatnosti javnog prevoza putnika na teritoriji Grada Novog Pazara.

Izvještaje o radu odbornicima će predstaviti rukovodioci odjeljenja koja djeluju u okviru Gradske uprave za izvorne i povjerene poslove, Uprave za naplatu javnih prihoda, kao i direktori javnih preduzeća.

Na ovoj sjednici Skupštine očekuje se i imenovanje direktora Kulturnog centra Huseina Memića, Centra za djecu i omladinu Duga Fatime Durović i Kancelarije za mlade Džemaludina Paučinca koji su putem javnog konkusa izabrani na period od četiri godine.

Jedna od tačaka dnevnog reda je i ostavka odbornika iz redova Srpske napredne stranke Bojana Petrovića, a umjesto njega predložen je Golub Vidojević.

Sednici prisustvuje 38 odbornika lokalnog parlamenta.