Skupština Srbije imenovala zamjenike tužioca, razriješen predsjednik suda Gojgić

0
2066
blank

Skupština Srbije izabrala je Adnana Baćićanina i Samira Bakića za zamjenike u Osnovnom javnom tužilaštvu u Novom Pazaru i donijela odluku o prestanku mandata predsjedniku Osnovnog suda u ovom gradu Đorđu Gojgiću.

Sekretara Višeg javnog tužilaštva u Novom Pazaru Adnana Baćićanina i tužilačkog pomoćnika u Osnovnom tužilaštvu Samira Bakića na nove funkcije predložilo je Državno vijeće tužilaca nakon sprovedenog konkursa, a njihov izbor potvrdila je i Skupština Srbije, prenosi radio Sto plus.

Baćićanin je završio Pravni fakultet u Novom Sadu, a pravosudni ispit položio je 2010. godine. Radio je kao pripravnik u Okružnom tužilaštvu u Novom Pazaru, a kao tužilački pomoćnik u Višem tužilaštvu, u kojem je obavljao i funkciju sekretara.

U dosadašnjoj karijeri objavio je desetak stručnih i naučnih radova.

Bakić je završio Pravni fakultet u Beogradu 2002. godine, a pravosudni ispit položio je četiri godine kasnije. Radio je u Opštinskom tužilaštvu u Tutinu kao pripravnik i pomoćnik, a kasnije kao pomoćnik u Osnovnom tužilaštvu u Novom Pazaru.

Narodni poslanici usvojili su i Odluku Odbora za pravosuđe, državnu upravu i lokalnu samoupravu o prestanku funkcije predsjednika Osnovnog suda u Novom Pazaru Đorđu Gojgiću.

On je u oktobru prošle godine izabran za sudiju Apelacionog suda u Nišu.

Konkurs za izbor predsjednika Osnovnog suda u Novom Pazaru je u toku, a za tu funkciju se prijavilo četvoro kandidata.

Nakon ocenjivanja stručne komisije Visokog savjeta sudstva, jedino je sudija tog suda Vesna Luković imala maksimalne ocjene.