SNS dogovorila sa SPP da uz njihovu saglasnost sahranjuju muslimane

0
962
blank

Stranka pravde i pomirenja saopštila je danas da je zalaganjem narodnog poslanika Muamera Zukorlića i pomoćnika direktora Uprave za saradnju s crkvama i vjerskim zajednicama Ferida Bulića riješeno pitanje obezbjeđivanja parcela za obavljanje ukopa pripadnika islamske vjeroispovijesti na beogradskim grobljima u skladu sa potrebama muslimana u ovom gradu.

Kako je saopštila SPP, u skladu sa dogovorom koji je postignut između predstavnika grada Beograda, direktora JKP “Pogrebne usluge”, mr. Dragana Baltovskog, pomoćnika direktora Uprave za saradnju s crkvama i vjerskim zajednicama dr. Ferida Bulića i predstavnika Islamske zajednice u Srbiji, ukop će se vršiti na parcelama uz saglasnost Islamske zajednice.

Parcele koje su predviđene za pripadnike islamske vjeroispovijesti se nalaze na četiri beogradska groblja i to: Lešće, Orlovača, Zbeg i Bežanija.

“SPP će nastaviti da se bori za ostvarenje prava muslimana u Republici Srbiji i otklanjanju historijskih nepravdi prema našem narodu u skladu se preuzetom misijom boreći se za interese svog naroda, pravdu i pomirenje na ovim prostorima”, navodi se u saopštenju SPP.