ŠOKANTAN POTEZ: Ugljanin šalje delegaciju SDA na doček Vučića u hali Pendik!

0
1387
blank

Gradski odbor SDA Sandžaka uputio je zvanični dopis Sandžačkoj demokratskoj partiji s molbom da bude omogućeno prisustvo delagacije ove partije na predizbornom mitingu SNS-a i SDP-a u Sportskoj dvorani “Pendik” u Novom Pazaru.

Na predizbornim mitingu, koji je planiran za nedjelju u 12 sati, prema najavama organizatora govoriće predsjednik Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić i lider Socijaldemokratske partije Srbije (SDPS) Rasim Ljajić.

U dopisu Ugljaninove partije se navodi da Gradski odbor SDA Sandžaka prati preizborne aktivosti svih političkih stranaka u Novom Pazaru.

“U skladu sa tim najavljujemo prisustvo naše delegacije od sedam članova uz potrebu da nam obezbijedite toliko mjesta za sjedenje na Vašem skupu zakazanom za 20.3.2022. u Hali Pendik u Novom Pazaru”, navodi se u molbi Gradskog odbora SDA Sandžaka iz Novog Pazara.

Ovaj dopis objavljen je i na zvaničnoj stranici ove stranke.

Prve reakcije na ovu šokantnu vijest bile su da je zapravo prisustvo dočeku Vučića u Novom Pazaru od strane zvanične stranačke delegacije SDA Sandžaka indirektna podrška Vučićevoj predsjedničkoj kandidaturi.

Samo prije par dana, na konferenciji za medije, Ugljanin je izjavio da ko glasa za Vučića i njegove satelitske stranke SDP i SPP glasao je za podjelu Bosne i Hercegovine. Danas, pak, lider SDA šalje svoju delegaciju tom čovjeku.

Salto mortale u samo dva dana

Ugljanin je danas također držao konferenciju za medije gdje je potvrdio da će predstavnici Gradskog odbora SDA u Novom Pazaru prisustvovati na sutrašnjem mitingu SDP u Sportskoj dvorani “Pendik” i dočeku Aleksandra Vučića.

Podsjetimo da je sve ovo portal Sandžačke najavio u nedavnim tekstovima, gdje smo ocijenili da je Ugljaninovo nekandidovanje na predsjedničkim izborima ispred SDA bilo sumnjivo i značilo je da lider ove partije kalkulira sa režimom Aleksandra Vučića, a sada je sasvim jasno da je dogovor pao i da će svi glasovi koji idu u pravcu SDA i Ugljanina pomoći Vučiću i SNS-u.

Kako smo tada pisali, mnogi opoziciono orijentisani birači u Sandžaku, a u velikoj mjeri i članstvo SDA, već se danima pitaju zašto se SDA Sandžaka nije odredila po pitanju predsjedničkih izbora ili, pak, zašto nije imala svog predsjedničkog kandidata.

Podsjećamo, Ugljanin se slično ponašao i na prošlim izborima, a onda se desila velika krađa u Sandžaku u korist Vučića koji je procentualno najviše glasova dobio u opštinama Tutin i Sjenica koje je kontrolisao Ugljanin.

Teško je nakon svega nepovjerovati da je i na ovim izborima ponovo na sceni uigrana predstava gdje se prejakim riječima o Vučiću i Srbiji zapravo njemu diže rejting kod desno orijentisanih Srba, a s druge strane jasnim nepodržavanjem nekog opozicionog kandidata, ili nemanjem svog kandidata za predsjednika države, se ostavlja prostor za ponovnu krađu u korist Vučića.

Zanimljivo je bilo pratiti reakcije istaknutih članova SDA Sandžaka na društvenim mrežama, gdje su isti u prvi mah tvrdili da se radi o falsifikovanom dokumentu. Ubrzo su i kod njih odagnane sumnje jer je molba za prisustvo skupu u nedjelju objavljena i na zvaničnom sajtu Sda Sandžaka ali i dobila samu potvrdu iz usta Ugljanina.

Tako da čestitamo članstvu SDA Sandžaka na budućoj saradnji s četnikom, kako reče Ugljanin.

Delegaciji SDA Sandžaka koja će prisustvovati dočeku Vučića, pak, želimo dobar glas prilikom intoniranja himne “Bože spasi srpske zemlje, srpski rod…”

Izvor: Sandzacke.rs