ŠOKANTNO OTKRIĆE: Zukorlićev saradnik nije samo mason, Prokić je i oficir Malteških vitezova

0
5443
blank

Potpredsjednik Zukorlićeve Stranke pravde i pomirenja (SPP) Nenad Prokić, po sopstvenom prizanju masonski majstor 33 stepena, nije samo to. On je i oficir Malteškog viteškog reda.

Vitezovi Malte, jedna su od najčudnovatijih organizacija u svijetu sa tradicijom preko 900 godina. Zapravo, oni su glavna poluga Rimske crkve i Pape u međunarodnim institucijama.

Malteški vitezovi su tajno društvo iz ogranka jezuitske organizacije i dobro su infiltrirani u masoneriju. Članovi Malteškog reda polažu zakletvu Papi na vjernost a nastali su još u 11 vijeku.

Prema nekim tumačenjima, Vitezovi Malteškog reda su glavna potpora Vatikanu i Papi u borbi protiv islama i njegovog širenja. Svoju veliku ulogu su igrali u vrijeme Osmanskog carstva, kada su svojim spletkama i intrigama pokušavali ubacivati svoje ljude na sultanov dvor i tako iznutra slabiti Osmansko carstvo.

Zukorlićev saradnik Nenad Proliić je od 2014. godine na položaju Savjetnika za humanitarne poslove u ambasadi Suverenog Vojnog Malteškog Reda u Republici Srbiji. Prokić je osnivač i prvi predsjednik Grupe prijateljstva sa Malteškim viteškim redom u Parlamentu Srbije.

blank
Nenad Prokić i ambasador Malteškog reda u Srbiji Alberto di Luka (Foto: orderofmalta.org.rs)

Princ i Veliki majstor Suverenog vojnog reda Svetog Jovana od Jerusalima, Rodosa i Malte, fra Metju Festing, odlikovao je Nenada Prokića viteškim Krstom Velikog Oficira “PRO MERITO MELITENSI” Suverenog malteškog Reda na dan 15. juna 2012. godine.

Možda je nekima djelovalo čudno kada je Prokić na izbornoj Skupštini SPP rekao da je Srbin katoličke vjere, ali poslije ove informacije sasvim je jasno da član Malteškog reda može biti samo katolik.

Fotografija na kojoj se nalazi Prokić, a koja se nalazi kao prilog ovog teksta, može se naći na zvaničnom sajtu Vitezova Malteškog reda u Srbiji.