Spahić: Nisam znao za Lukasov koncert u Novom Pazaru, nije vrijeme za opuštanje

0
609
blank
Foto: Screensho/Instagram

Direktor Zavoda za javno zdravlje (ZZJZ) u Novom Pazaru Šefadil Spahić rekao je danas da inspekcijske službe treba da utvrde da li je na koncertu Ace Lukasa proteklog vikenda u ovom gradu bilo kršenja epidemioloških mjera.

Na društvenim mrežama kruže snimci i fotografije sa Gradskog stadiona, na kojima se vidi masa mladih na koncertu.

“Nisam ni znao da se održava taj koncert…, ali, znam da još uvijek nije vrijeme za opuštanje. Uprkos povoljnoj epidemiološkoj situaciji, korona virus je i dalje u opticaju”, rekao je Spahić za Sto plus radio i Betu.

On je dodao da inspekcijske službe i Republički krizni štab odlučuju o tome da li se krše protivepidemijske mjere na masovnim okupljanjima.

“Bilo kakvo kršenje epidemioloških mjera za mene nije prihvatljivo i protiv sam toga, jer mi dalje sporadično imamo novootkrivene pozitivne slučajeve, i zato smatram da je rano da se vratimo normalnom životu i da i dalje treba da budemo obazrivi”, rekao je Spahić.

Prema njegovim riječima, delta soj korona virusa još uvijek nije registrovan u Novom Pazaru, ali da postoji bojazan od njegovog širenja.

“Brže se prenosi (delta soj), daje težu kliničku sliku i uglavnom zahvata mlađu populaciju i nevakcinisane, a takvih je kod nas puno. Obzirom da nismo iskoristili prednost vakcinacije, smatram da i sa okupljanjima treba sačekati”, istakao je Spahić.

Izvor: Beta/Radiostoplus.com