SPASIMO OVOG MLADIĆA: Tarik Malmudirović (22) iz Novog Pazara traži donora jetre

0
3328
blank
Foto: Društvene mreže

Novopazarac Tarik Malmudirović (22) obratio se svojim sugrađanima na socijalnim mrežama od kojih je zatražio pomoć za liječenje u Turskoj. Njemu je potreban donor jetre, a operaciju bi, kako je rekao, obavio u Turskoj.

Ovom mladiću ljekari su prije dve godine dijagnostifikovali cirozu jetre i od tada počinje njegova borba za život, prenosi Infolid.rs.

“Prije godinu i po, dve, otekle su mi noge i jedne noći sam mnogo povraćao. Liječio sam se u bolnici i ljekari su mi otkrili da imam cirozu jetre. Mjesec dana sam se liječio ovdje (u Novom Pazaru), a onda sam liječenje nastavio u Beogradu u trajanju još dva mjeseca. Tada mi je rečeno da je neophodna transplantacija jetre”, napisao je Tarik na socijalnim mrežama.

Ovaj mladić jednom nedjeljno ide kod ljekara gdje prima terapiju, a jednom mjesečno daje krv na kompletnu analizu.

blank

“Doktor iz Beograda 14. juna mi je rekao da su moji rezultati baš loši i da ću biti prvi operisan kada se pojavi donor jetre. Godinu dana nije rađena nijedna transplantacija pa mi je rekao da ne čekam godinu, dvije, tri, možda preživim, već da počnem da tražim donora”, naveo je Tarik Malmudirović.

On kaže da je dodatni problem taj što je njegova krvna grupa veoma rijetka, što dodatno komplikuje situaciju.

“Moja krv je grupe B negativna, najređa. Moram da nađem donora. Ko je voljan da mi da parče svoje jetre, njemu će se taj organ regenerisati za nedjelju dana. Moj oporavak trajao bi do mjesec dana”, naveo je Tarik Malmudirović.

Dodao je i to da u njegovoj porodici niko nema tu krvnu grupu pa je zato apel uputio na socijalnim mrežama.

Izvor Infolid.rs