SPP traži vanredni inspekcijski nadzor u Skupštini opštine Tutin

0
172
blank

Odbornički klub Stranke pravde i pomirenja (SPP) u Tutinu je pod oznakom “HITNO” uputio dopis Ministartvu državne uprave i lokalne samouprave u kojem je od resornog ministarstva zatraženo sprovođenje vanrednog inspekcijskog nadzora u Skupštini opštine Tutin.

Zahtjev je upućen nakon aktuelnih dešavanja vezanih za neodržavanje sjednice Skupštine opštine Tutin zbog nedostatka kvoruma za rad i odlučivanje i mogućnosti uvođenja prinudne uprave.

Zatražena je hitna reakcija u rješavanju problema bezakonja u ovoj opštini, gdje vladajuća garnitura zbog surove borbe za vlast već duže vremena drži građane Tutina u blokadi na svim poljima.

O svemu što se u prethodnih nekoliko dana dešava u ovom organu lokalne samouprave još uvijek nema zvanične reakcije od strane odborničkih grupa SDP-GG “Tutin na prvom mjestu” i SNS.

Podsjećamo, zbog skupštinskog bojkota opozicije i SDP-a, ali i nedolaska odbornika Srpske napredne stranke (SNS) Rada Petrovića na nekoliko zasjedanja, lokalni parlament nije bio u stanju obezbijediti kvorum, te su sjednice u nekoliko navrata odlagane.

Izvor: Sandzacke.rs