Srbi prijete novim “ustankom” na Kosovu nakon hapšenja muškarca zbog sumnje da je palio automobile

0
258
blank
Foto: KoSSev

U Sjevernoj Mitrovici večeras je oko 17 sati uhapšen muškarac srpske nacionalnosti inicijala M. B. (36), kojeg kosovska policija sumnjiči da je zapalio tri automobila u Leposaviću.

Iz stranke “Srpska lista” večeras su upozorili vlasti u Prištini da će, ukoliko ne oslobode uhapšenog i ne prestanu sa, kako kažu maltretiranjem srpskog naroda, uslijediti “reakcija svih Srba”.

“Nakon što smo prikupili podatke o današnjoj otmici Srbina od strane Kurtijevih specijalaca želimo da naglasimo da srpski narod upozorava Prištinu da će u slučaju da ne oslobodi neosnovano uhapšenog i ne prestane sa maltretiranjem srpskog naroda, izazvati reakciju svih Srba”, navodi se u saopštenju Srpske liste.

Ističu da to neće biti tek “neko upozorenje” već opšti ustanak zbog navodne represije koju trpe od kosovskih vlasti, prenosi Klix.ba.

Naime, uhapšenog Srbina policija sumnjiči i za više krivičnih djela, među kojima su umiješanost u slučaj napada vatrenim oružjem na jedinicu Kosovske policije, kada su dva policajca ranjena.

Iz Srpske liste tvrde da je Srbin iz Zubinog Potoka uhapšen bez ijednog dokaza i optužen za teška krivična djela.