SSP Novi Pazar: Vučić lažnim obećanjima pokušava sakriti svoju ružnu prošlost

0
710
blank

Gradski odbor Stranke slobode i pravde (SSP) u Novom Pazaru saopćio je danas da je lider Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić na predizbornom mitingu u ovom gradu ponovio ranije data, a neispunjena obećanja.

U saopćenju za javnost navodi se da je Vučić prije pet godina obećao autoput Novi Pazar – Sarajevo i izgradnju mosta u centru grada što, kako su ocijenili, nije ni započeto, kao i nove fabrike koje “postoje samo u njegovim govorima”.

“Očigledno da je Vučić mislio da lažnim obećanjima može da sakrije svoju ružnu prošlost kada je, pozivom da se za jednog ubijenog Srbina ubije stotinu muslimana, u našu višenacionalnu sredinu uneo strah i mržnju. Ni obećanja, ni izjave poput one ‘ja vas volim’ neće i ne smeju da zavaraju nijednog građanina Novog Pazara”, saopćili su iz te stranke.

Dodali su da se tokom pandemije “kada su se ljudi gušili na parkinzima zdravstvenih ustanova jer u našim gradovima nema dovoljno ljekara videlo koliko nas Vučićev režim voli”.

“Umjesto u televizor, građani treba da pogledaju u svoje novčanike i da se sjete svih koji su iz Pazara otišli trbuhom za kruhom i mozgom za dostojanstvom. I onda treba da odluče da li će glasati za nastavak politike koja se bazira na podjelama ili će glasati za promjene iz korjena”, navode iz SSP Novi Pazar.

Oni su pozvali građane da izađu na izbore i podrže njihovu parlamentarnu listu na čelu sa Marinikom Tepić i predsjedničkog kandidata Zdravka Ponoša.

Sve o izbornoj kampanji i aktivnostima kandidata, stranaka i koalicija čitajte na našoj stranici Izbori 2022.

Izvor: Radiostoplus.com