Stadion FK Novi Pazar dobija ime po kompaniji koja trguje kriptovalutama

0
614
blank

Fudbalski klub Novi Pazar s ponosom je objavio da ima novog sponzora, jednu moćnu kompaniju iz Švajcarske. Ni manje, ni više nego firmu koja se bavi trgovinom kriptovalutama.

U Novom Pazaru vjeruju, da bi uskoro mogli da se uz pomoć novog sponzora uključe u borbu za vrh tabele Superlige. Stadion FK Novi Pazar će nositi ime “CaizCoin Arena”, po imenu kompanije iz Švicarske.

Poslije ovog, kako u Novom Pazaru kažu, istorijskog dogovora, klub je izdao saopćenje, koje prenosimo u cjelosti:

“S ponosom predstavljamo najveći sponzorski ugovor u istoriji našeg kluba koji je plod rada ljudi iz uprave kluba FK Novi Pazar.

FK Novi Pazar i kompanija “CaizCoin” iz Švicarske koja se bavi trgovinom istoimene kripto valute zasnovane na principima islamskog bankarstva, a koja je već sponzor najvećih evropskih klubova iz španske La Lige, nemačke Bundeslige i turske Super Lig, potpisali su sponzorski ugovor kojim su postali najveći pojedinačni sponzori kluba. Prvi put u svetu jedan fudbalski stadion će poneti ime neke kripto valute. Ugovor će automatski biti produžen i znatno uvećan za narednu sezonu 2022/2023 uz jedini uslov da FK Novi Pazar ostane član Superlige.

Sa ovim ugovorom klub je postigao značajnu finansijsku stabilnost i mogućnost da se ravnopravno takmiči sa klubovima iz gornjeg dela tabele, a kompanija “Caiz Coin” dobila pouzdanog partnera za razvoj svojih projekata.

Očekuje se i zvanična promocija ugovora tokom februara, na stadionu FK Novi Pazar uz dolazak delegacije kompanije “CaizCoin”.

Fudbaleri Novog Pazara trenutno se nalaze na pripremama u Turskoj i vredno treniraju pod komandom trenera Dragana Radojičića. Švicarska kompanija “Caiz Coin” je sponzor berlinske Herte, člana Bundeslige i kluba Turkguču iz Minhena, člana treće njemačke lige.

Izvor: Kurir Sport