STEFANOVIĆ NAJAVLJUJE UGLJANINU: Državni organi će znati da reaguju!

0
1001

Izjava Sulejmana Ugljanina veoma je uvrjedljiva, ne samo za Srbe, već i za Bošnjake i sve druge građane Republike Srbije, rekao je za Tanjug potpredsjednik Vlade Srbije Nebojša Stefanović.

Predjsednik Bošnjačkog nacionalnog vijeća je jučer izjavio da “srpska država za Bošnjake u Srbiji predstavlja genocidnu tvorevinu, sa neprihvatljivim imenom i načinom njene organizacije”, na šta je potpredsjednik srpske vlade oštro reagovao.

“Izjava Sulejmana Ugljanina je ne samo katastrofalna i bijedna, već je veoma uvrjedljiva, ne samo za Srbe, već i za Bošnjake i sve druge građane Republike Srbije. Uvjeren sam da će državni organi u skladu sa Ustavom i zakonom umijeti da reaguju”, istakao je Stefanović u izjavi za Tanjug.

Potpredsjednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova je u izjavi za Pink ističe da je ta izjava je potpuno sramotna.

“Jer da neko Srbiju nazove takvom tvorevinom je katastrofalna, mizarna izjava, koju ne možete previše da komentraišete. Ne znam šta su razlozi i zašto se sad daju takve izjave, ali sam uvjeren da pošto Srbija pravna država, zasnovana na Ustavu, ima uređenje zasnovano na Ustavu koje su građani glasali, to mora da se poštuje kao u svakoj drugoj zemlji”, rekao je on danas za TV Pink.

Kako dodaje, pravo na stav postoji, ali ne “možete odgovoriti na način da vrijeđate odnosno kršite Ustav, pozivate na bilo kakvu vrstu nasilja”.