STIGLI PRVI REZULTATI OBDUKCIJE: Muftija Zukorlić preminuo prirodnom smrću

0
490
blank

Predsjednik stranke pravde i pomirenja (SPP) Usame Zukorlić obavijestio je danas javnost da su stigli prvi rezultati nalaza obdukcije tijela rahmetli muftije Muamera Zukorlića.

Kako je saopćio Zukorlić, porodica će sačekati još rezultate iz Njemačke i Bosne i Hercegovine, prije nego se obrati javnosti.

Prema informacijama koje su danas prenijeli pojedini mediji iz Novog Pazara, obdukcijski nalaz pokazao da je bivši muftija, Muamer efendija Zukorlić preminuo prirodnom smrću, saopćeno je danas iz tužilaštva u Novom Pazaru za portal A1.

Podsjećamo, sin Muamera Zukorlića, Usame Zukorlić prije mjesec dana kazao je da su protiv NN lica podnijeli krivičnu prijavu zbog sumnje da njegov otac nije umro prirodnm smrću, čime je, kako je rekao, započet proces pred organima države Srbije.

Usame Zukorlić je ranije izjavio da je, na osnovu analiza dvije laboratorije iz inostranstva koje je naručila njegova porodica, njegov otac otrovan teškim metalima, odnosno hranom, te da zbog toga imaju osnovanu sumnju da nije umo prirodnom smrću.

Javnost očekuje da će Usame Zukorlić prilikom najavljenog obraćanja javnosti iznijeti, kako je obećao ranije, dokaze o rezultatima analiza koje je porodica radila kao i da će saopćiti gdje su ta istraživanja tačno rađena.

Podsjećamo, tijelo rahmetli Muamera Zukorlića je, nakon ekshumacije i obdukcije 6. maja 2022. godine, iz Orlja kod Tutina premješteno i pokopano u haremu Altun alem džamije u Novom Pazaru.

Obdukcija tijela obavljena je 6. maja na Odjeljenju patologije i sudske medicine novopazarske Opšte bolnice nakon što je ranije tog dana eskhumirano iz mezarja u njegovom rodnom selu Orlje kod Tutina, nakon čega je tijelo bivšeg muftije Muamer efendije Zukorlića ukopano u dvorištu Altun alem džamije.

Istragu u vezi slučaja smrti vodi Više javno tužilaštvo u Novom Pazaru, a ekshumaciju i obdukciju je sproveo međunarodni stručni tim sastavljen od obducenata sudskih medicina iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Njemačke.

Izvor: Sandzacke.rs