Sto plus: Sin Mirsada Đerleka obmanuo odbornike i javnost Novog Pazara

0
2813
blank
Foto: Anadolija

Član Gradskog vijeća Novog Pazara Ermin Đerlek obmanuo je odbornike lokalnog parlamenta i ovdašnju javnost time što je u biografiji naveo da je diplomirao na Medicinskom fakultetu u Novom Sadu što je, prema informacijama do kojih je radio Sto plus došao, netačno.

Naime, Đerlek je u biografiji dostavljenoj Skupštini Novog Pazara prilikom njegovog izbora naveo da je na toj visokoškolskoj ustanovi diplomirao na smjeru stomatologija, dok na zvaničnom sajtu lokalne samouprave, u sekciji posvećenoj Gradskom vijeću, samo piše da je doktor stomatologije.

No, kako prenosi Sto plus, sa Medicinskog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu ovom radiju je odgovoreno da je Ermin Đerlek “student na studijskom programu integrisanih akademskih studija stomatologije, koje nije završio”.

blank
Biografija dostavljena Skupštini Novog Pazara

Kako posedovanje fakultetske diplome nije uslov za obavljanje te funkcije nejasno je zbog čega je Đerlek obmanuo odbornike Skupštine Novog Pazara, koji su ga na sjednici 11. marta izabrali za člana Gradskog vijeća, ali i javnost navodeći neistinite podatke o svom obrazovanju.

Ermin, sin osnivača Sandžačke narodne partije Mirsada Đerleka, zadužen je za resor lokalnog ekonomskog razvoja, ali je sporno koliko on kao student stomatologije (ranije završio srednju medicinsku školu) može doprineti razvoju ekonomski nerazvijenog Novog Pazara.

blank
Dopis sa Medicinskog fakulteta u Novom Sadu

On je više od godinu dana bio pomoćnik gradonačelnika Novog Pazara Nihata Biševca, zadužen za oblast zaštite životne sredine.

Za člana Gradskog vijeća izabran je nakon ostavke partijskog kolege Ervina Čašića, diplomiranog ekonomiste, koji je kasnije postavljen na Đerlekovo mjesto pomoćnika gradonačelnika.

Kako prenosi radio Sto plus, ni nakon višednevnog čekanja, od Đerleka nisu dobili odgovor na pitanje zbog čega je dao lažne podatke o svojoj školskoj spremi. Javnost je ostala uskraćena i za odgovor o tome da li će zbog toga podnijeti ostavku.

Izvor: Radio Sto plus