STRANKA KOJA NESTAJE: Predsjedništvo SDA Sandžaka bez kadrova iz Limske doline

0
1306
blank
Foto: SDA Sandžaka

Nedavno je u Novom Pazaru konstituisano novo predsjedništvo Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka nakon završenih izbora za organe ove stranke. Ono što je evidentno jeste totalno odsustvo kadrova ove stranke iz Limske doline, odnosno Prijepolja, Priboja i Nove Varoši.

Članovi predsjedništva SDA Sandžaka u narednom četvorogodišnjem mandatu biće Sulejman Ugljanin, Esad Salihović, Muamer Smailbegović, Amela Spahić i Mirza Hajdinović iz Novog Pazara, Salih Hot i Adnan Šehović iz Tutina, te Nermina Karišik iz Sjenice.

Ovakav sastav izvršnog političkog tijela stranke nimalo ne čudi, jer u suštini predstavlja realan odraz politike Sulejmana Ugljanina i njegovog odnosa prema ovom dijelu Sandžaka.

Politika lidera SDA, nakon nekadašnjih početnih rezultata na polju povratka izbjeglog i raseljenog bošnjačkog stanovništva u opštini Priboj, doživjela je zadnjih godina potpuni krah u ovom dijelu Sandžaka, gdje je totalno marginalizovana i bez uticaja.

Na taj način, SDA je svedena na stranku koja faktički djeluje samo na području Novog Pazara, Tutina i Sjenice gdje, također, svakim danom slabi njena snaga i uticaj.

Nekada najjača bošnjačka stranka u Sandžaku zadnjih godina je na izdisaju i jedino je generacijska smjena izgledala kao terapija koja može pomoći pacijentu na bolesničkoj postelji. Međutim, do toga nije došlo na nedavnoj izbornoj skupštini stranke u Sjenici.

Navodna zabrinustost lidera SDA za Bošnjake Priboja, koja se jučer mogla čuti na konferenciji za medije, međutim, suprotna je djelima i rezultatima koji se jedino broje.

Izvor: Sandzacke.rs