Sudija odbio nagodbu tužilaštva sa napadačima na Ugljanina

0
934
blank
Foto: Privatna arhiva/Pazarske novosti

Sudija pojedinac Osnovnog suda u Novom Pazaru odbio je nagodbu koju je Osnovno tužilaštvo zaključilo sa trojicom muškaraca okrivljenih da su 1. februara prošle godine pretukli aktivistu Irfana Ugljanina, nezvanično saznaje radio Sto plus.

Tim sporazumom V.S. (32), S.B. (32) i R.M. (35) priznali su da su počinili krivično djelo nasilničko ponašanje i pristali na kazne koje im je predložio postupajući tužilac.

Konkretno, S.B. je prihvatio kaznu zatvora od pola godine koja se neće izvršiti ukoliko u narednih godinu dana ne izvrši novo krivično djelo, R.M. kaznu od 10 mjeseci zatvora koja se neće izvršiti ukoliko u naredne dvije godine ne učini novo krivično djelo, a V.S. godinu dana kućnog zatvora, uz primjenu elektronskog nadzora.

Razmatrajući sporazum, sudija pojedinac Osnovnog suda je ocenio da “sankcije nisu predložene u skladu sa krivičnim zakonikom”, te da, između ostalog, “ne odgovaraju težini izvršenog krivičnog djela, ranijem životu učinilaca i njihovom držanju nakon učinjenog krivičnog djela”.

Sudija je smatrao i da se predloženim kaznama “ne bi ostvarila pravednost i srazmernost između učinjenog djela i težine krivične sankcije”.

Za nasilničko ponašanje koje su počinili V.S, S.B. i R.M. propisana je kazna zatvora od šest mjeseci do pet godina.

Odbijanjem sporazuma, postupak protiv trojice okrivljenih se vraća u fazu koja mu je prethodila, a sudija koji je nagodbu odbio ne može više u njemu učestvovati.

Okrivljeni V.S, S.B. i R.M. terete se da su 1. februara prošle godine, u jednom kafiću u Ulici Stefana Nemanje, pesnicama, ali i barskim stolicama, napali Ugljanina i naneli mu lakše tjelesne povrede.

Ugljanin je pre i poslije tog događaja na društvenim mrežama oštro kritikovao lokalnu vlast i pojedince u Novom Pazaru, optužujući ih za nesavesno ponašanje i pronevere.

Izvor: Radiostoplus.com