SULJO PAO U DEPRESIJU: SDA izgubila 10.000 glasova, ulaze u fazu političkog stečaja

0
509
blank

Održani izbori za Bošnjačko nacionalno vijeće najbolji su indikator političkih tendencija u Sandžaku. Rezultati su pokazali da su Bošnjaci kaznili proalbansku i koruptivnu politiku vođenja ove institucije od strane SDA Sandžaka.

Skoro pa 10.000 Bošnjaka uskratilo je podršku ovoj stranci u odnosu na prošle izbore za Bošnjačko nacionalno vijeće.

SDA Sandžaka je na ovim izborima dobila 12.913 glasova, a na izborima 2018. godine dobili su povjerenje 22.091 birača. Ovakav pad jedne političke partije za samo četiri godine do sada nije zabilježen u historiji sandžačkog višestranačja.

Politika albanizacije je doživjela krah, a koliko je bila uzela maha najbolje govori činjenica da su u jeku kampanje Azizija dovodili u BNV i plaćali mu štampanje opskurne knjige gdje se negira bošnjačka samobitnost. Da stvar bude gora, u danu prije glasanja, delegacija SDA Sandžaka učestvovala je u Peći na skupštini tzv. Velike Albanije.

Pred novim sazivom se kao prvi zadatak nameće češljanje kase BNV i preispitivanje troškova fiktivnih organizacija koje su služile za ispumpavanje novca iz budžeta prema privatnim licima koja su u direktnoj vezi sa čelnicima SDA Sandžaka.

Nakon šokatnih rezultata Ugljanin se nije oglašavao. Naši izvori tvrde da se uopšte ne javlja na telefonske pozive ni najbližih saradnika.

Ipak, izdata je naredba sekretaru BNV Mirzi Hajdinoviću da “počisti fleke” u BNV i ostavi što manje tragova. Težak je to zadatak, a kratko vrijeme. Zadnje vime na koje su bili prikopčani im je oduzeto. Kako stvari stoje, sada će morati sisati sopstveni palac!

SDA je izgubila 10.000 glasova, očito je da stranka ulazi u fazu političkog stečaja. Ubrzano, s broda koji tone, odlaze i zadnji ostaci normalnosti i intelektualnosti. Ostaju moralne olupine koji nemaju kud i koje neće niko.

Izvor: Sandzacke.rs