Tepić: Članovi grupe Belivuka bili dio ličnog obezbjeđenja Vučića 2017. godine u Novom Pazaru

0
711
blank
Screenshot/YouTube/SSP

Potpredsjednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić ponovila je tvrdnje da su članovi grupe Veljka Belivuka bili dio ličnog obezbjeđenja predsjednika Srbije Aleksandra Vučića tokom otvaranja atletskog stadiona u Novom Pazaru 2017. i inauguracije iste godine.

Pozivajući se na fotografije novopazarskog portala SNews kao dokaze, Tepić je navela da su Vučića tokom otvaranja atletskog stadiona u Novom Pazaru 2017. čuvali članovi grupe Veljka Belivuka, čiji su pripadnici nadavno uhapšeni i osumnjičeni za teška krivična djela.

“To su lice identična onima kada su vaše kolege novinare i snimatelje na inaguraciji Aleksandra Vučića 2017. godine gurali, maltretirali i iznosili kao da su stvari. To su ista lica. Među njima je kao što znate KRIK identifikovao Branka Ranitovića kao pripadnika klana Belivuka”, kazala je Tepić pokazujući fotografije lica koja su boravila u prostoru za protokol na dan svečanog otvaranja atletskog stadiona u Novom Pazaru, 19. marta 2017. godine.

Ona je, na pitanje novinara kako se zove “čovjek bez kose” na prikazanim fotografijama, kazala da se nada da će tužilaštvo dati odgovore na ta pitanja i da je iz medija saznala njegove inicijale.

“Vrijeme je da saznamo te ogovore jer nije pitanje samo ko je davio novinare i koje je iz Belivukvog klana obezbjeđivao lično Aleksandra Vučića, pitanje je zašto je Aleksandar Vučić sve ove godine ćutao. I ne samo ćutao već i pomagao ovaj Belivukov klan, uvijek kažem, da su mu bili uz nogu, a kada su se orgli onda im je proglasio rat, a za krivce obilježava slobodne novinare i nas opozicione političare, istakla je Tepić, dodajući da predsjednik Vučić mora da bude obuhvaćen istragom.

Grupa simpatizera Srpske napredne stranke ometala je juče Tepić dok je ispred prostorija SNS u Pančevu davala izjavu novinarima o vezama vladajuće stranke sa kriminalnom grupom, a na nju je bačena i živa kokoška.