Thaci pozvao građane da se uzdrže od bilo kakvih provokacija

0
815
blank
Foto: AFP

Predsjednik Kosova Hashim Thaci je u izjavi za javnost pozvao građane i institucije Kosova na uzdržavanje od bilo kakvih provokacija i očuvanje smirenost u ovom veoma značajnom periodu za Kosovo.

“Republika Kosovo je posvećena postizanju istorijskog, pravno-obavezujućeg sporazuma, u okviru posljednje faze dijaloga o normalizaciji odnosa između Kosova i Srbije. Tokom ovog putovanja, neophodnog za obezbjeđivanje dugoročnog mira na Zapadnom Balkanu, Republika Kosovo će se strogo držati obećanja da sačuva smirenost i da ni na koji način ne ugrožava cilj potpune normalizacije odnosa između dvije zemlje”, kaže se u izjavi kosovskog predsednika.

On je saopštio da su institucije Kosova nakon stvaranja Menadžerskog tima, posvećene da finalizuju rad za izradu Nacrta Statuta Zajednice opština sa srpskom većinom na osnovu sporazuma postignutih 2013. i 2015. godine u Briselu, između Kosova i Srbije i odluke Ustavnog suda Kosova.

“Stoga, kao predsjednik zemlje, pozivam sve građane, institucije i strane koje su obuhvaćene ovim procesom, da se suzdrže od bilo kakvih provokacija i da sačuvaju smirenost u ovom veoma važnom vremenu za našu zemlju”, kaže se u izjavi predsjednika Kosova.