Tokom dva dana policija u Novom Pazaru otkrila preko 1.100 saobraćajnih prekršaja

0
224
blank
Ilustracija: Screenshot/SANA

Novopazarska policija otkrila je tokom prva dva dana međunarodne akcije pojačane kontrole saobraćaja ukupno 1.130 prekršaja, saopćila je danas Policijska uprava u Novom Pazaru.

Gotovo polovina prekršaja (556) odnosi se na prekoračenje brzine, a potom slijedi nepropisno parkiranje (257) i nekorišćenje sigurnosnog pojasa, vozača i putnika (109).

Među primerima bahate vožnje iz Policijske uprave Novog Pazara naveli su vozača (45) “golfa” koji je preticao kolonu vozila “preko pune linije” na magistralnom putu ka Raški, kao i vozača (35) “bmw”-a koji je na istom putu vozio 183,5 kilometara na sat i to na dionici gdje je ograničenje 50 kilometara na sat.

“Protiv njih će biti podnete prekršajne prijave zbog učinjenog prekršaja nasilnička vožnja”, saopštila je novopazarska policija.

Policija je sankcionisala i osam vozača koji su vozili pod dejstvom alkohola i dvojicu koji su bili pod dejstvom psihoaktivnih supstanci, a iz saobraćaja je isključeno i 30 vozača čiji su automobili imali nepropisno zatamnjena stakla.

Iz Policijske uprave Novog Pazara apelovali su na sve učesnike u saobraćaju da poštuju propise i da odgovornim ponašanjem sačuvaju svoj i tuđe živote.

Međunarodna akcija pojačane kontrole saobraćaja “Roadpol dani bezbjednosti” sprovodi se u 30 evropskih zemalja i trajaće do 22. septembra.

Izvor: Radiostoplus.com