TRAGEDIJA U BIH: U zemljotresu u Stocu poginula Elmira Sefo (27)

0
1067
blank
Foto: N1/Društvene mreže

Snažan zemljotres jačine 5,6 stepeni po Richteru koji je sinoć pogodio Bosnu i Hercegovinu odnio je i jedan mladi život. Naime, 27-godišnja Elmira Sefo iz Stoca podlegla je usljed teških povreda koje je zadobila u porodičnoj kući na koju se obrušila ogromna stijena.

Prve fotografije koje je zabilježila ekipa N1 pokazuju oštećenja nastala na kući uslijed zemljotresa, ali i jedan od nekoliko komada stijene koji su se obrušili sinoć na dom mlade Stočanke.

Zadobila je teške povrede i prevezena je hitno u bolnicu u Mostaru, međutim, uprkos velikim naporima ljekara, nisu joj uspjeli spasiti život.

Sinoć se obratio i načelnik Općine Stolac Stjepan Bošković kojio je kazao da će općina pomoći u saniranju štete na kući te naglasio da se barem to može učiniti s obzirom na to da je život djevojke nemoguće vratiti.

blank
Foto: N1

Također, značajnija materijalna šteta u Stocu nije pričinjena, a kako su javljali mnogi građani, na putevima su bili primjetni sve češći odroni.

Još se radi procjena štete, a svi povrijeđeni su zadobili lakše povrede i pušteni na kućno liječenje.

Kako javlja reporterka N1 na putu iznad kuće su vidljivi ostaci obrušenoih stijena, a na krovu kuće u kojoj je stradala djevojka nalazi se najlon kojim je prekrivena rupa nastala nakon što se obrušila stijena na nju.

U kući trenutno nikoga nema, kao što je već poznato roditelji i sestra preminule djevojke su zadobili lakše tjelesne povrede, a od mlade Elmire se od sinoć opraštaju mnogi i oni koji su je poznavali, ali i oni koji nisu, ali najiskrenije saosjećaju sa porodicom.

Komšije su potresene i pod jakim emocijama, shrvani su bolom zbog gubitka mladog života, a tu je, s druge strane, strah od mogućih novih zemljotresa.

Jedan od komšija je za N1 rekao da je prvi pritrčao djevojci u pomoć nakon nesreće, ali da je, nažalost, vidio da nema pomoći jer, kako je dodao, zadobila je izuzetno teške povrede.

Izvor: N1