Tri humanitarne organizacije iz Novog Pazara dnevno podijele oko 600 iftara

0
289
blank
Foto: Facebook/Put sredine Džemat Sandžaka

Tri humanitarne organizacije iz Novog Pazara, Svetionik, Otvorena ruka i Put sredine, dnevno podijele oko 600 iftara građanima slabijeg materijalnog stanja.

Njihovi volonteri svakoga dana pakuju obroke koji se spremaju u tri restorana u gradu, a zatim ih dijele svojim sugrađanima. U paketu koji građani dobijaju nalazi se čorba, predjelo, glavno jelo, somun, dezert, sok i voće.

Amina Saračević iz “Svetionika” za Anadoliju kaže da ova organizacija svakoga dana podijeli oko 400 iftara.

“Pomažu nam naši volonteri, bude ih oko 40, oni pakuju iftare i dijele ih našim sugrađanima”, kazala je ona.

“Otvorena ruka” podijeli oko 100 iftara koje doniraju muslimani i pravoslavci. Naši volonteri hranu nose širom Novog Pazara i okolnim selima. Hvala našim donatorima koji pomažu ovu akciju i žele da budu anonimni. Među donatorima su i pravoslavci i to je nešto što je mnogo lijepo. Novi Pazar pokazuje svoje veliko srce, naša darežljivost ide daleko. Mislim da je to upravo ono što čuva i štiti Novi Pazar”, kazao je Edin Kolašinac iz “Otvorene ruke”.

“Put sredine” ovih dana dijeli po 100 iftara, ali očekuju da će taj broj biti znatno veći. I ove godine smo organizovali ovu akciju čiji je cilj da bar tokom ramazana ne bude gladnih. Pomažu nam brojni donatori i volonteri”, kazao je Haris Hudović.

Ova organizacija svakoga dana u centru Novog Pazara besplatno dijeli i ramazanske somune.

Izvor: Anadolija