Tukao snahu i prijetio joj pištoljem? Optužila svekra, zamjenika tužioca za nasilje

0
919
blank
Foto: Ilustracija

Osnovni sud u Novom Pazaru izrekao je zamjeniku višeg tužioca u tom gradu E. A. (46) i njegovom sinu M. A. (21) hitne mjere zabrane prilaska i kontaktiranja sa A. Č. (23), nevjenčanom suprugom M. A., koja ih je prijavila policiji za nasilje u porodici.

“Mjera u trajanju od 30 dana je donesena jer postoje indicije da je prema mogućoj žrtvi u prošlosti vršeno nasilje. Ova mjera ne znači da su oni izvršili nasilje, već je izrečena kako bi se izbeglo nastajanje nasilja u porodici”, kazao je portparol suda Edin Hodžić.

Kako saznajemo, A. Č. je u četvrtak u pratnji roditelja došla u policiju i tražila zaštitu za sebe i porodicu, jer strahuje od svekra, od kojeg je, kako je rekla, “trpjela verbalnu i fizičku torturu”, piše Blic.

“Prvo su mog supruga otac i amidža fizički maltretirali. Počeli su i mene da tuku, najviše svekar, koji me je udarao u glavu i tijelo, što se može vidjeti po modricama i drugim tragovima nasilja”, rekla je A. Č. policiji.

U vanbračnoj zajednici sa M. A. je od decembra, a rekla je da joj je svekar još u julu, ispred zgrade suda, pištoljem prijetio “da će je ubiti ukoliko njegovog sina ne ostavi na miru”. Dodala je da je posljednji put pretučena prije pet-šest dana, o čemu, kako je rekla, postoje ljekarski izvještaji, ali u službenoj bilješci nije navela ko ju je tukao.

U izjavi policiji E. A., koji je i kandidat za zamjenika tužioca za ratne zločine, naveo je da su to “notorne laži i neistine” te da iza toga stoji “frustracija i nezadovoljstvo načinom kako je živjela u vanbračnoj zajednici”.

Pored preventivne mjere policija mu je oduzela pištolj, za koji ima dozvolu, a obaviješteno je i Osnovno tužilaštvo, koje će odlučiti da li će otvoriti istragu.