Tutin / Nastavniku fizičkog tri godine zatvora zbog obljube maloljetne učenice

0
928
blank

Vrhovni kasacioni sud odbio je zahtjev za zaštitu zakonitosti koji je branilac osuđenog nastavnika iz Tutina Osmana Ademovića (67) podnio na pravosnažnu presudu kojom je njegov klijent osuđen na tri godine zatvora zbog obljube maloljetne učenice.

Viši sud u Novom Pazaru je u ponovljenom suđenju osudio tog nastavnika fizičkog Osnovne škole “Rifat Burdžević Tršo” na tri godine zatvora, što je ljetos potvrdio i Apelacioni sud u Kragujevcu, prenosi portal radija Sto plus.

Na te presude branilac osuđenog je podnio zahtjev za zaštitu zakonitosti tražeći da se one preinače i njegov klijent oslobodi ili da se naloži novo suđenje, ali pred drugim predsednikom veća, koji je Vrhovni kasacioni sud, nakon razmatranja navoda, odbacio kao neosnovan.

Ademović je proglašen krivim jer je od septembra 2017. do januara 2019. vršio nedozvoljene polne radnje nad maloljetnom učenicom zbog čega je prvostepeno osuđen na 18 mjeseci zatvora.

Nakon žalbe Višeg tužilaštva u Novom Pazaru, Apelacioni sud u Kragujevcu je tu presudu ukinuo i naložio novo suđenje na kojem je okrivljenom duplirana kazna, u koju je uračunato vrijeme provedeno u pritvoru od januara 2019. do februara 2020. godine.

Izvor: Radiostoplus.com