Odbornici SDA, SDP i SNS formirali skupštinsku većinu u Sjenici

0
598
blank
Foto: SANA

Odbornici Stranke pravde i pomirenja (SPP) i predsjednik Skupštine opštine Sjenica iz redova ove partije Rejhan Kurtović napustili su jučer skupštinsko zasjedanje, nakon što je na osnovu nekoliko usvojenih prijedloga o brisanju tačaka dnevnog reda sve ukazalo na prekomponovanje vlasti.

Kurtović je odredio polučasovnu pauzu, međutim ukupno 20 odbornika Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka, Sandžačke demokratske partije (SDP) i Srpske napredne stranke (SNS) nastavili su skupštinsko zasjedanje, uz obrazloženje da imaju pravni osnov za to, prenosi Radiostoplus.com.

Nastavkom sjednice je predsjedavao Momir Kovačević, kao najstariji odbornik, što je Kurtović po povratku u skupštinsku salu ocijenio nelegalnim činom i odložio skupštinsko zasjedanje za nedjelju dana.

Novoformirana skupštinska većina (SDA-SDP-SNS) izabrala je Momira Kovačevića za predsjednika Skupštine, Nermina Kamberovića za predsjednika Opštine i Kasa Avdovića za njegovog zamjenika.

blank
Foto: SANA

Na burnoj cjelodnevnoj sjednici lokalnog parlamenta izabran je i sastav Opštinskog vijeća, ali i imenovani novi direktori nekih javnih preduzeća.

Odbornici Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka, Sandžačke demokratske partije (SDP) i Srpske napredne stranke (SNS), njih ukupno 20, održali su sjednicu, koju su prethodno napustili članovi Stranke pravde i pomirenja (SPP) ocjenjući je kao nelegalnu.

Prethodnom skupštinskom većinom predsedavao je Rejhan Kurtović, odbornik SPP koja je pre dva meseca imala većinu sa SNS, Grupom građana “Bez diskriminacije – Aladin Dino Kurtović”, Socijalističkom partijiom Srbije i Grupom građana “Zajedno”.

blank
Rejhan Kurtović/Foto: SANA

Izvor: Radiostoplus.com