U budžetu BNV opet Sandžačke igre, MC Hadžet, sjednica bez prijenosa uživo

0
216
blank
Foto: BNV

Danas je u prostorijama BNV održana Treća redovna sjednica Bošnjačkog nacionalnog vijeća, kojom je predsjedavala predsjednica dr. Misala Pramenković.

Bošnjačko nacionalno vijeće je, na ovoj sjednici, usvojilo odluke o izboru predsjednika, potpredsjednika i članova odbora i budžet za 2023. godinu.

Ovo su šture informacije koje se mogu pročitati na stranici BNV, međutim uživo prijenosa sjednice od strane Sandžak TV nije bilo.

Podsjećamo da je jedan od razloga izlaska vijećnika SPP iz prošlog saziva bilo to što se sjednice Vijeća nisu prenosile uživo putem medija. Oni su tada i formirali tzv. “Otvoreno vijeće” aludirajući na nemogućnost snimanja sjednica.

Prilikom sklapanja Sporazuma o strateškom djelovanju u BNV između SPP i SDA Sandžaka, kao tačka 19. je navedeno: “Vijeće će raditi transparentno, uz medijsko praćenje zasijedanja Skupštine”.

Nije trebalo puno vremena da se otvoreno Vijeće ponovo zatvori. Ovoga puta uživo prijenosa nije bilo, a ni odloženog snimka nema do ovog momenta.

blank

Kako saznajemo, nije to jedina stvar koju su Vijećnici iz SPP prekršili. U usvojenom budžetu opet su se našle fiktivne organizacije za ispumpavanje novca poput “Sandžačkih igara”, “Memorijalnog centra Hadžet” i nepostojeće “Bošnjačke TV”. Tako da to može biti razlog prekida uživo prijenosa sjednica BNV.

Obećanje ludom radovanje, rekao bi narod, pa tako i ona rečenica iz kampanje sadašnje predsjednice BNV Pramenković zvuči tragikomično.

A obećala je tada da “SPP lista ne želi fiktivne institucije i organizacije koje su do sada postojale u Vijeću, već one koje će zaista služiti svrsi”. Kazala je u kampanji Misala Pramenković. Rekla i porekla.

Danas je upravo ona predložila budžet u kojem se opet nalaze Sandžačke igre, MC Hadžet, Bošnjačka TV i slične fiktivne organizacije.

Izvor: Sandzacke.rs