U Karajukića Bunarima na Pešteri jutros minus 28 stepeni

0
885
blank
Foto: Ilustracija

Pomoćnik direktora Republičkog hidrometeorološkog zavoda Goran Mihajlović rekao je danas da je u Srbiji izraženo sjeverostočno strujanje uslovilo hladan vazduh sa sjeveroistoka Evrope, za koji ni Karpati nisu bili granica.

“U Karajukića Bunarima (na Pešteri kod Sjenice), gdje je inače izmjerena najniža temperatura ikada u Srbiji 1985. godine, čak minus 39, ovog jutra je minus 28 stepeni”, rekao je Mihajlović za RTS.

On je najavio da Srbija naredne nedjelje polako izlazi iz hladnog perioda, pa se očekuju topliji dani sa slabim jutarnjim mrazevima uz porast dnevnih temperatura.

Pravo proljećno vreme biće već u utorak, a prema prognozama metorologa manji pad temperature osetiće se u petak i narednog vikenda.

“S tim da je 23. mart srednji datum poslednjeg snijega u Beogradu. U tom smislu nije iznenadio ovaj hladan talas u odnosu na prethodne decenije”, rekao je Mihajlović.

Što se tiče dugoročnije prognoze, navodi da će nakon sljedećeg vikenda uslediti nešto niže temperature, ali da će posljednjih sedam dana marta obilježiti porast temperatura i proljećno vrijeme.

Izvor: Tanjug