U Podgorici održana svečana akademija maturanata medrese “Mehmed Fatih”

0
570
blank
Foto: IZ u Crnoj Gori

Medresa “Mehmed Fatih” iz Podgorice ispratila je večeras 11. generaciju maturanata i šestu generaciju maturantkinja ove škole. Na svečanoj akademiji, koja je održana u Podgorici, a kojoj je prisustvovao veliki broj gostiju, uručena su i priznanja najboljim učenicima.

Ovogodišnje školovanje završio je ukupno 81 maturant i maturantkinja, što je najveći broj od početka rada medrese.

Reis Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifat ef. Fejzić poručio je svršenim maturantima da budu najbolji predstavnici medrese i Islamske zajednice tokom daljeg školovanja i obrazovanja.

“Kažu da je knjiga pametnom čovjeku bašta, a čestitom i pametnom čovjeku miris ruža iz te bašte. Kažu da je znanje let ka slobodi. Da bi ste bili slobodni, morate imati i posjedovati znanje. Vi večeras odlazite iz naše ustanove, kao ona pilad koja odlaze iz ljušture, polako mašete krilima, vaš let će zavisiti od vašeg obrazovanja. Ali, ne samo vaš let, već i vaša sloboda. Budite pametni, čestiti, iskreni. Budite u Crnoj Gori najbolji predstavnici svoje zajednice i svoje škole, a kada odete van Crne Gore, budite najbolji predstavnici države Crne Gore”, kazao je Fejzić.

blank
Foto: IZ u Crnoj Gori

Direktor Medrese Amer Šukurica istakao je da su za sve velike uspjehe i želje potrebni strpljenje i vrijeme.

“Na svakoj raskrsnici zastanite i mudro birajte svoj put. Medresa i dalje ostaje vaš dom. Stečene i neraskidive veze i prijateljstva ostaju spona saradnje i u budućnosti”, rekao je Šukurica.

Najboljim učenicima ove generacije reis Fejzić je uručio diplome.

blank
Foto: IZ u Crnoj Gori

Večerašnjoj svečanoj akademiji u Podgorici prisustvovali su potpredsjednik Vlade Crne Gore Ervin Ibrahimović, ministar prosvjete Miomir Vojinović, ministar rada i socijalnog staranja Admir Adrović, ambasadorka Turkiye u Crnoj Gori Songul Ozan, članovi Islamske zajednice u Crnoj Gori, kao i brojni gosti i roditelji učenika.

Svečana akademija povodom završetka školovanja 11. generacije maturanata i šeste generacije maturantkinja prethodno je održana u Rožajama.

blank
Foto: IZ u Crnoj Gori

Izvor: Anadolija