U saobraćajnoj nesreći u Sarajevu smrtno stradala mlada sarajevska doktorica

0
1880
blank
Azra Spahić (Foto: Linkedin/Klix.ba)

Pješakinja koja je sinoć smrtno stradala u saobraćajnoj nesreći na Marijin Dvoru u Sarajevu je doktorica Azra Spahić (25), uposlenica JU Dom zdravlja Kantona Sarajevo.

Informaciju je na svom Facebook nalogu objavila njena kolegica iz JU Dom zdravlja KS. Spahić je rođena u Bihaću, a Medicinski fakultet završila je u Sarajevu. Bila je uposlenica JUDZKS.

Podsjećamo, prema policijskom izvještaju, u sinoćnjoj saobraćajnoj nesreći smrtno je stradala pješakinja S. A. (1998. godište), teške tjelesne povrede opasne po život zadobila je S. A. (1997. godište), dok je teške tjelesne povrede zadobila S. E. (2002. godište).

Njima je ljekarska pomoć ukazana u KUM UKC Sarajevo. O navedenom obaviješten je dežurni tužitelj Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, koji je rukovodio uviđajem izvršenim od strane uviđajne ekipe MUP-a Kantona Sarajevo.

“Istog dana u 2:30 sati, policijski službenici Sektora uniformisane policije, Odjeljenja za saobraćajne istrage, lišili su slobode lice B. A., rođen 1996. godine iz Sarajeva, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio KD iz člana 336. KZ FBiH /Teška krivična djela protiv sigurnosti javnog prometa/ u vezi sa KD iz člana 332 KZ FBiH /Ugrožavanje javnog prometa, nakon čega je osoba lišena slobode predata u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo”, navedeno je iz MUP-a KS.

blank
Foto: klix.ba

Poznat identitet vozača koji je usmrtio pješakinju

Osoba koja je upravljala “Mercedesom” koji je sinoć na Marijin Dvoru u Sarajevu udario tri pješakinje, prilikom čega je jedna od njih smrtno stradala, je Armin Berberović (1996.) iz sarajevske općine Stari Grad, saznaje Klix.ba.

Kako nam je nezvanično potvrđeno, Berberović  je imao alkohola u krvi i vozio je nedozvoljenom brzinom, a pješakinje je udario na pješačkom prijelazu.

Njega je uhapsila sarajevska policija sinoć oko 2:30 sati, nakon okončanja uviđaja.

Izvor: Klix.ba