U Sjenici počinje projekat zanatstva The Craftsman

0
873
blank
Foto: Shuterstock

U okviru programa prekogranične saradnje Srbija – Crna Gora, općina Sjenica sprovodi projekat ” The Craftsman – projekat stvaranja povoljnog okruženja razvoju zanata” koji se realizuje na području partnerskih općina Rožaje (Crna Gora) i Sjenica (Srbija).

Vrijednost projekta iznosi 193.466,70 EUR, a finansira se sredstvima Evropske Unije kroz program IPA II.

Kako navodi portal Glas zapadne Srbije, projekat stvaranja povoljnog okruženja razvoju zanata realizuje se sa ciljem davanja institucionalne podrške mladima, nezaposlenima i osobama koje su započele sopstveni biznis u oblasti zanata (starih zanata, uslužnih djelatnosti, rukotvorina, specifičnih poljoprivrednih proizvoda i sl.).

blank
Foto: radiostoplus.com

Za zainteresovane, projektom su obezbijeđene obuke, mentorstvo pri sprovođenju aktivnosti započinjanja/razvoja biznisa i druge aktivnosti na promociji i razvoju biznisa.

Javno predstavljanje projekta održano je u sali Skupštine općine Sjenica, a lica zainteresovana za učešće u projektu mogu da se prijave do 22. marta 2019. godine putem e-mail adrese kler@sjenica.rs ili lično u Opštinskoj upravi opštine Sjenica, kancelarija broj 14.

Broj lica koja mogu učestvovati u projektu je ograničen.