U Trebinju uhapšen policajac osumnjičen za ubistvo u Priboju

0
970
blank

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) zajedno sa policijskim službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije i RS-a su danas na području Trebinja locirali i uhapsili Igora Avramovića koji se tereti za teško ubistvo u Priboju.

Osumnjičeni policajac pobjegao je s lica mjesta nakon ubistva i za njim je bila raspisana potraga. Uhapšen je u Trebinju, a kako su mediji ranije javili, on je nakon zločina prešao granicu s Bosnom, prenosi “Blic”.

Podsjetimo, osumnjičeni je između subote i nedjelje u jednom pribojskom kafiću pesnicama nasmrt pretukao Ervina Ćelahmetovića.

Iza rešetaka su, pod sumnjom da su pomogli Avramoviću da pobjegne, troje Pribojaca – otac osumnjičenog, djevojka zaposlena kao granična policajka i jedan njegov prijatelj i jedan srodnik. Njima je u utorak sudija za prethodni postupak Višeg suda u Užicu odredio pritvor do 30 dana zbog sumnje da su počinili krivično djelo pomoć učiniocu poslije izvršenog krivičnog djela.

Brutalno ubistvo Pribojca Ervina Ćelahmetovića usnimile su kamere lokala u kome se dogodio zločin.

Stravičan zločin šokirao je javnost u Sandžaku, Srbiji i regionu. Bošnjačko nacionalno vijeće (BNV), Islamska zajednica (IZ) Sandžaka i bošnjačke političke partije zatražile “hitnu reakciju” državnih organa zbog tog ubistva, a ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić, uz obećanje da će osumnjičeni biti ubrzo uhapšen, ocijenio da taj zločin nije etnički ni vjerski motivisan.