Ugljanin: Policajci su kvarljiva roba, prioritet je lustracija u službama bezbjednosti

0
328
blank
Foto: SDA Sandžaka

Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka Sulejman Ugljanin kritikovao je prijedlog Zakona o policiji ocenivši da on “stavlja policiju u super položaj, iznad Ustava”.

Prema pisanju portala radija Sto plus, Ugljanin je na konferenciji za novinare kazao da je prijedlog tog zakona u direktnoj suprotnosti sa ustavnom odredbom o nepovredivosti doma.

“Ovo govorim jer već tri decenije su u svim kriminalnim radnjama, uključujući i masovne zločine nad Bošnjacima u Sandžaku, kriminalne grupe i najviše bezbjedonosne afere u Srbiji, glavni akteri često iz policije, tužilaštva, sudstva i državne bezbjednosti”, kazao je Ugljanin.

On je ponovio da je prioritet donošenje zakona o lustraciji koji bi “omogućio da u policiji i službama bezbjednosti budu samo oni koji nisu skloni kriminalu, korupciji i vršenju zločina”.

“S obzirom da su, ne samo ljudi, nego i policajci kvarljiva roba, prioritet je donošenje Zakona o lustraciji u policiji i drugim službama bezbjednosti”, naveo je Ugljanin.

Ugljanin je kazao da je održavanje konstitutivne sjednice Bošnjačkog nacionalnog vijeća rezultat “dinamične i iskrene saradnje predstavnika sve tri izborne liste”.

Izvor: Radiostoplus.com