Ugljanin: Veliki dan za Bošnjake, Vučić želi da razvija dobre odnose s Bošnjacima

0
731
blank
Screenshot

Predsjednik SDA Sandžaka Sulejman Ugljanin rekao je danas na konferenciji za medije da je bosanski jezik uvršten u sistem za izdavanje ličnih dokumenata Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP).

On je ocijenio da je ovo veliki dan za Bošnjake i da je to prvi korak ka vraćanju povjerenja bošnjačkog naroda u državne institucije Srbije.

“Ovo otvara nadu da je u ovoj zemlji moguće uspostaviti pravnu državu, vladavinu prava i pravo na sigurnost, dokazano je da ima kadrova, znanja i volje za to”, naveo je Ugljanin.

Ugljanin je ovom prilikom istakao da su “tim činom potvrđene riječi predsjednika Srbije Aleksandra Vučića koji je na inauguraciji izjavio da želi da stvara dobre odnose sa Bošnjacima i da se ono što je bilo u Priboju nikad više se ne ponovi”.

Da li je ova Ugljaninova iznenandna promjena retorike uslovljena približavanjem 30. juna, za kada je zakazana sjednica Skupštine opštine Tutin na kojoj odlučujuću ulogu za opstanak SDA Sandžaka na vlasti u ovoj opštini ima jedan odbornik SNS-a ili je u pitanju novo dodvoravanje lidera SDA Vučiću zarad poziva u novu vladu, vidjećemo uskoro.

Izvor: Sandzacke.rs