Ugljaninov hvalospjev Vučiću urodio plodom: SNS produžila vlast SDA u Tutinu!

0
557
blank
Foto: Pešter/Facebook

Odbornik Srpske napredne stranke (SNS) Rade Petrović ponovo je obezbijedio većinu SDA Sandžaka u Tutinu i na taj način produžio vlast ove stranke na još tri mjeseca. Pokazlao se da je aktuelno dodvoravanje lidera SDA Sandžaka Sulejmana Ugljanina predsjedniku SNS-a Aleksandru Vučiću dalo rezultat.

Sada je potpuno jasno da su Ugljaninova iznenandna promjena retorike i hvalospjevi Vučiću i državnom vrhu bili uslovljeni današnjom sjednicom lokalnog parlamenta. Odlučujuću ulogu za opstanak SDA Sandžaka na vlasti u ovoj opštini ponovo je odigrao odbornik SNS-a Rade Petrović.

Podsjećamo, Ugljanin je nedavno na press konferenciji SDA Sandžaka, nako što je bosanski jezik uvršten u sistem za izdavanje ličnih dokumenata Ministarstva unutrašnjih poslova, ocijenio da to predstavlja veliki dan za Bošnjake i da je to prvi korak ka vraćanju povjerenja bošnjačkog naroda u državne institucije Srbije.

blank
Foto: Pešter TV

“Ovo otvara nadu da je u ovoj zemlji moguće uspostaviti pravnu državu, vladavinu prava i pravo na sigurnost. Ovim činom potvrđene su riječi predsjednika Srbije Aleksandra Vučića koji je na inauguraciji izjavio da želi da stvara dobre odnose sa Bošnjacima i da se ono što je bilo u Priboju nikad više se ne ponovi, kazao je Ugljanin.

Lokalni parlament Tutina na današnjem zasjedanju razmatrao je odluku o regionalnoj deponiji i o davanju saglasnosti za potpisivanje ugovora za istu.

Na sjednici, koja je počela nešto poslije 11 sati, prisustvovalo je ukupno 19 odbornika, i to 18 odbornika SDA Sandžaka i jedan odbornik Srpske napredne stranke (SNS).

Sjednici Skupštine nisu prisustvovali odbornici Stranke pravde i pomirenja (SPP), Grupe građana “Zajedno za Tutin”, kao ni odbornici Sandžačke demokratske demokratske partije (SDP).