Uhapšeni Ilhan i Hilmo Pepić, osumnjičeni da su bacili bombu ispred kuće Sadikovića

0
1352
blank
Screenshot

Rožajci Ilhan i Hilmo Pepić uhapšeni su zbog sumnje da su sinoć bacili bombu ispred kuće novinara Seada Sadikovića u Bijelom Polju, potvrđeno je CdM-u. Policija ipsituje da li je Sadiković meta napada.

Novinar Sead Sadiković, ispred čije je kuće sinoć aktivirana eksplozivna naprava,  za CdM je rekao da nema pravo da sumnja ni na koga ko bi podmetnuo bombu, ali ako se utvrdi da je on bio meta to je, po njemu, napad na slobodnu Crnu Goru.

On je rekao da su mu iz bjelopoljske policije kazali da je istraga u toku i da se nadaju rezultatima.

“Nemam pravo da sumnjam na bilo koga. Imao sam toliko sagovornika, od političkih tema do običnih životnih priča. Nemam nikakvu indiciju i ogriješio bih se kad bih uperio prstom na nekoga”, navodi Sadiković za CdM.

blank
Sa mjesta napada (Foto: Kodex.me)

Ukoliko se tvrdi da je napad bio na njega, Sadiković smatra da je neko htio da zastraši i obezakoni cijelu slobodnu Crnu Goru.

“Cilj je sigurno bio da se napravi jedna anarhija a i to se griješim kad pričam. Volio bih da nijesam bio meta i da je ovo bila greška. A sa druge strane i to je sebično. Ako sam ja bio meta, ovo je bio napad na slobodnu Crnu Goru. Ne zbog toga što sam toliko važan, nego samo zbog toga što sam običan novinar”, zaključuje Sadiković.

Podsjetimo, nakon eksplozija koja je sinoć uznemirila Bjelopoljce, traga se za vozilom marke “Reno” cetinjskih registarskih oznaka CT AR 133.

Bomba je bačena na mjesto gdje Sadiković parkira svoj automobil.

Detonacija je snažno odjeknula u ulici u kojoj se nalazi i zgrada Višeg i Osnovnog suda, ali i nekoliko advokatskih kancelarija. Dosta oštećenja ima i na kući Sadikovića i na dva automobila koja su bila parkirana u neposrednoj blizini. Oštećeni su i zidovi advokatskih kancelarija.