USAME DEMANTOVAO ELMU: Muftija završio akreditaciju prije nego je preselio (VIDEO)

0
2425
blank
Foto: Instagram

Na jednom od predizbornih skupova tokom kampanje na nedavnim izborima lider Stranke pravde i pomirenja (SPP) Usame Zukorlić obzananio je da je njegov otac rahmetli Muamer Zukorlić prije smrti uspio da izdejstvuje akreditaciju Internacionalnog univerziteta u Novom Pazaru.

“Muftija rahmetli je, prije nego je preselio, završio akreditaciju za Internacionalni univerzitet”, kazao je Usame Zukorlić i dodao da je njegov otac uspio i da legalizuje zgradu univerziteta i upiše je u vlasništvo Islamske zajednice.

Internacionalni univerzitet u Novom Pazaru akreditivao je sve studijske programe, saopćeno je iz ove visokoškolske ustanove. Akreditovani su svi studijski programi osnovnih, masters i doktorskih nivoa, na tri naučna polja.

Međutim, Zukorlićeva druga supruga Elma Elfić Zukorlić pokušala je, objavom na društvenim mrežama, za sebe prigrabiti isključive zasluge za okončanje procesa akreditacije ovog univerziteta.

“Poštovani moj rahmetli muftija završila sam ono što si ti započeo, Internacionalni univerzitet u Novom Pazaru je konačno u potpunosti akreditovan. Na žalost, ovu novu lijepu vijest po prvi put nećemo objaviti zajedno, držeći se za ruke, kao što smo to radili svih ovih 18 godina”, poručila je ona u svom obraćanju na društvenim mrežama.

Izvor: Sandzacke.rs