“Uskoro ću obavijestiti javnost”: Sastavlja li Džudžo ekspertsku listu za BNV?

0
724
blank
Foto: Facebook

Nekadašnji funkcioner SDA Sandžaka i dugogodišnji predsjednik BNV, sada predsjednik Bošnjačkog demokratskog saveza Sandžaka (BDSS), Esad Džudžo, objavio je na svom Facebook nalogu da ovih dana aktivno razmišlja o formiranju “nezavisne ekspertske liste” za Izbore za Bošnjačko nacionalno vijeće, o čemu će javnost, kako kaže, uskoro obavijestiti.

“Razmišljam ovih dana o izazovu da prijavim nezavisnu ekspertsku izbornu listu za izbor novog saziva BNV. Još nijesam donio odluku, a uskoro ću obavijestit javnost o tome”, saopćio je Džudžo uz poruku “Odgovornost, jer me se tiče”.

On je na svom nalogu objavio i najnoviju fotografiju zgrade Centra za bošnjačke studije (CBS) u Tutinu na kojoj se vidi novopostavljena tabla Bošnjačkog demokratskog saveza Sandžaka, na mjestu gdje se nalzila tabla SDA Sandžaka, čije su stranačke prostorije do nedavno bile u ovom objektu.

blank

Na toj fotografiji vide se u izlogu knjižare, koja je u pripremi u prizemlju objekta, promotivni plakat za predstojeći Popis stanovništva, zastava sandžačkih Bošnjaka kao i uramljeni portreti rahmetli Alije Izetbegovića i Šemsudina Kučevića.

Izbori za Bošnjačko nacionalno vijeće zakazani su za 13. novembar 2022. godine, a do sada su proglašene liste “Sandžačka demokratska partija – Husein Memić” i “Jedinstveno za slobodno vijeće – Stranka pravde i pomirenja – Dr. Misala Pramenković”.

Izvor: Sandzacke.rs